Politika

FRANKOVIĆ PRED POTHODNIKOM ‘Nećemo na ovakav način trošiti proračunska sredstva!’

FRANKOVIĆ PRED POTHODNIKOM 'Nećemo na ovakav način trošiti proračunska sredstva!'

Ovog ponedjeljka u 9 ujutro kandidat za gradonačelnika HDZ-a Mato Franković održao je konferenciju za medije kod ulaza u pothodnik na Ilijinoj glavici.

Povod konferenciji bilo je trošenje proračunskih sredstva Grada Dubrovnika, a kako je Franković naglasio, u budućnosti se neće trošiti proračunska sredstva na ovaj način.

-U budućnosti nećemo ovako raditi i trošiti proračunska sredstva građana Grada Dubrovnika. Naime, ovo je primjer kako se voli ili ne voli svoj grad. Ovo je primjer na koji način su se trošila proračunska sredstva, samo jedan od primjera! Nakon pritiska na ovu pucu, koja je tu od 2013. godine nije uspio proraditi jedan najobičniji lift. Onda možete misliti što je s vodom, kanalizacijom, brojnim drugim problemima koji muče Grad Dubrovnik – istaknuo je Franković. Dodao je kako će ‘biti odgovorna gradska uprava’.

-Uvažavat ćemo probleme te kada započnemo radove – vodit ćemo ih do kraja. Nećemo se ići fotografirati i rekonstruirati pojedina križanja poput ovog koje je četiri puta bio rekonstruirano, a znamo dobro tko je bio poznati podizvođač, brat bivšeg gradonačelnika koji je izvodio radove na ovom križanju. Obilježeni su incidentima i ekscesima te tako tijekom svake jače kiše dolazi do izbijanja pločnika i rušenja asfalta. Također, rijetko se tko sjeti osoba s invaliditetom, odnosno na koji način mogu proći s jedne točke na Ilijinoj glavici na drugu. Osobe s invaliditetom ne mogu se u invalidskim kolicima spustiti niz skaline a kad pozovu ovaj lift, od toga nema ništa. Četiri godine nitko nije bio sposoban nešto napraviti kako bi proradila dva obična lifta – naglasio je Franković, koji je istaknuo i to kako su mu stručnjaci kazali kako se radi o liftovima za vanjsku, već unutrašnju upotrebu, odnosno kako uopće nisu prilagođeni našim vremenskim uvjetima.

Na pitanje koliko će njima trebati da riješe ovu situaciju, odgovorio je – manje od mjesec i pol dana da ga stave u punu funkciju. Za kraj, dodao je i još jedan problem.

– Još jedna situacija, posjetitelji našeg grada koji dolaze s kuferima također mogu koristiti ovaj lift, koji zbog nebrige trenutno nije u funkciji. Nebriga grada koji ima 500 milijuna proračunskih sredstava koji je trošio na marketing i ostale stvari, a nije bio sposoban riješiti u četiri godine jedan lift. To dokazuje na koji način se ponašala bivša Gradska uprava – potpuno neodgovorno. Mi ćemo biti odgovorni i sva ćemo sredstva Grada Dubrovnika trošiti transparentno. Građani će na dnevnoj razini moći vidjeti na web stranici Grada Dubrovnika račune koji su plaćeni na, koliko i zašto su plaćeni. Tako ćemo biti uistinu jedna transparentna gradska vlast – zaključio je Franković konferenciju.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist