Aktualno

Franković o odluci UV Lučke uprave Dubrovnik: ‘Zaštita interesa Grada na prvom je mjestu!’

Franković o odluci UV Lučke uprave Dubrovnik: 'Zaštita interesa Grada na prvom je mjestu!'

Predsjednik GO HDZ Dubrovnik Mato Franković, uputio je priopćenje na jučerašnju odluku Upravnog Vijeća Lučke uprave Dubrovnik o raskidanju predugovora s odabranim koncesionarom.

Prenosimo ju u nastavku:

”Zaštita interesa Grada na prvom je mjestu!

Odluka Upravnog Vijeća Lučke uprave Dubrovnik o raskidanju predugovora s odabranim koncesionarom, jasno daje do znanja kako za predstavljen projekt nema mjesta u našem Gradu. Osim što je posrijedi građevina koja bi štoviše nagrdila njegovu vizuru, ujedno riječ je o projektu čija realizacija je u potpunosti protivna interesu Grada Dubrovnika.

Ono što me žalosti u ovoj situaciji je što odluka Upravnog vijeća nije bila jednoglasna. Naime, nadao sam se da će barem jednom u svojoj političkoj karijeri bivši gradonačelnik staviti naš Grad na prvo mjesto, no, nažalost to ni ovaj put nije bio slučaj. Ovog lipnja kad preuzmem odgovornost za Grad Dubrovnik poduzet ću sve potrebne aktivnosti da Grad kroz Luku Dubrovnik bude nositelj investicije projekta terminala za brodove na kružnim putovanjima.

Dobro je znan princip naših starih prema kojem onaj tko posjeduje kontrolu nad lukom i morem dirigira budućnost. Sutra, tu ulogu imat će isključivo Grad Dubrovnik!

Mato Franković,
predsjednik GO HDZ Dubrovnik”

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist