GradPolitika

Franković: Nećemo rušiti proračun nego tražiti amandmane i Vlahušiću ‘dahtati za vratom’!

Franković: Nećemo rušiti proračun nego tražiti amandmane i Vlahušiću 'dahtati za vratom'!

Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković rekao je u utorak u Dubrovniku kako koalicija HDZ-HSS-HSLS-HSP-AS-BUZ-HDS neće rušiti proračun za 2015. godinu i tako zaustavljati Grad Dubrovnik, već će raditi na principu amandmana i ”stalno dahtati Andru Vlahušiću za vratom”.
”Naš rad neće biti zaustavljanje Dubrovnika i neusvajanje proračuna. Inzistirat ćemo na svim projektima o kojima smo u kampanji govorili i budite sigurni kako ćemo dahtati Vlahušiću za vratom kako bi se pojedini projekti konačno počeli raditi”, rekao je Franković te dodao kako još nisu razgovarali s ostalim političkim grupacijama u Gradskom vijeću, ali kako uskoro hoće.
”Mi ćemo na proračun stavljati amandmane i Vlahušić mora biti svjestan da nema većinu u u Gradskom vijeću. Proračun mora biti realan, a ne kao prošle godine da imamo rebalanse veće od 50 milijuna kuna”, istaknuo je Franković te naglasio kako neće izazivati nove izbore prije onih redovitih za godinu i osam mjeseci.
Franković se na konferenciji osvrnuo i na navode iz redova HNS-a o tome kako HDZ ”kupuje” vijećnike kako bi imali većinu u Gradskom vijeću, kao i navode izrečene u kampanji o tome da su htjeli ”kupiti” osobne iskaznice jedne Dubrovkinje i njezine obitelji.
”Vlahušićevi nastupi nakon kampanje su se nastavili jednakim prljavim intenzitetom i tko o čemu, Andro o poštenju. Njegove izjave o kupovini su više nego uvredljive i poručujem Vlahušiću da prestane slati svoje izaslanike i tražiti trinaestu ruku u Gradskom vijeću nego da se okrene Dubrovniku i građanima. Punih šest godina on je maštao, podvaljivao, lagao i varao, a konačno bi trebao početi raditi”, rekao je Franković.
Inače, dubrovačko Gradsko vijeće čini deset vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU, koalicija HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ-HDS ima osam mandata, Dubrovački demokratski Sabor ima četiri gradska vijećnika, a KLGB Mara Kristića (Zajedno za Grad) osvojila je tri mandata.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist