Politika

Franković: Ne pregovaramo s vijećnicima drugih stranaka oko rušenja proračuna!

Franković: Ne pregovaramo s vijećnicima drugih stranaka oko rušenja proračuna!

Nakon što je gradonačelnik Vlahušić jučer održao još jednu od svojih predstava kada je na konferenciji za novinare prezentirao proračun za 2015. godinu, reakciju smo tražili i od prozvanog čelnika najjače oporbene stranke Mata Frankovića.
– Mogu samo reći da je Andro Vlahušić i ovaj put ostao dosljedan u svojoj kontradiktornosti. Najavljujući sjednicu Gradskoga vijeća izjavio je kako su, što se njega tiče, izbori najbolje rješenje za Grad, dok već za nekoliko trenutaka tvrdi kako je mogao ne poslati Proračun na Gradsko vijeće, no kako to nije učinio jer ima odgovornost prema ljudima našega Grada – komentirao je Franković Vlahušićevu konferenciju te dodaje kako se niti on, a niti HDZ ne bavi vrbovanjem vijećnika za rušenje proračuna.
– S druge strane, trenutni gradonačelnik u posljednje vrijeme neprestano vuče paralelu između mene osobno, gradskih vijećnika i izglasavanja Proračuna. Već sam nekoliko puta kazao, pa i ovom prilikom ponavljam da niti ja niti itko od čelništva gradskog HDZ-a ne pregovara s vijećnicima drugih stranaka oko eventualnog neizglasavanja Proračuna. No, činjenica je da je Proračun i za 2014. godinu bio prenapuhan i vijećnici su to prepoznali i siguran sam da je to osnovni razlog zbog kojega se diglo toliko prašine oko donošenja Proračuna za 2015. godinu. Mislim da većina vijećnika jednostavno ne vjeruje da će ovaj put biti drugačije. Također, ne mogu ne spomenuti da je Proračun izrađen bez smjernica Vlade, te da je već najavljen njegov rebalans – kaže Franković koji se osvrnuo i na navode kako je on ‘zaposlenik Kukuriku koalicije’.
A što se tiče optužbi na račun mene, gdje me proziva da sam zaposlenik Kukuriku koalicije, to dokazuje samo jedno, gradonačelnik djeluje prema svom uvjerenju, da na sve što pripada građanima našega Grada, kao trenutni gradonačelnik ima ekskluzivno pravo. A to je najbolje dokazao kada je, kako je rekao pomogao prijatelju u nevolji posudivši mu novac građana, i zbog čega nosi titulu nepravomoćno osuđenog gradonačelnika, prvog i jedinog u Hrvatskoj. A ovaj sudski epilog je još jedan dokaz da mu se ne može povjeriti trošenje novaca.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist