Grad

FRANKOVIĆ NAJAVIO Montažni nathodnik na Nuncijati do kraja godine

FRANKOVIĆ NAJAVIO Montažni nathodnik na Nuncijati do kraja godine

Rješenja za otvorena pitanja između Grada Dubrovnika i Hrvatskih cesta po pitanju nadležnosti koja se preklapa na pojedinim prometnicama, ali i iznalaženju sigurnosnih rješenja prometa motornih vozila i pješaka na Jadranskoj magistrali tema su sastanka predstavnika Grada Dubrovnik i Hrvatskic cesta. Točnije sastanak s Ivicom Tutmanom, voditeljem Tehničke ispostave Hrvatskih cesta u Dubrovniku održao je gradonačelnik Mato Franković sa zamjenicom Orlandom Tokić.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, Tutman je izvijestio gradonačelnika kako su Hrvatske ceste projekt uređenja Jadranske magistrale na predjelu Nuncijate predale nadležnom odjelu Grada Dubrovnika radi ishođenja potrebnih dozvola te da je u tijeku i izrada studije o utjecaju na vizure Grada.

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako će Grad Dubrovniku u proračunu koji bi se trebao donijeti u petak, 30. svibnja, osigurati financijska sredstva potrebna za realizaciju privremenog rješenja, odnosno montažnog nathodnika na području Nuncijate čime bi se doprinijelo većoj sigurnosti pješaka i stanovnika tog naselja. Realizacija projekta očekuje se do kraja ove godine.

Također, na održanom sastanku je istaknuto i kako će Grad Dubrovnik odmah po završetku turističke sezone krenuti s realizacijom lijevog skretača za naselje Bosanka za što su Hrvatske ceste dale potrebnu suglasnost.

Grad Dubrovnik u suradnji s Hrvatskim cestama započet će i s izradom potrebne dokumentacije za projekt Štikovica – Veliki žali, a sukladno dogovoru rekonstrukciju prometnice financirat će Hrvatske ceste dok će kolnik financirati Grad Dubrovnik.

Prema riječima Ivice Tutmana Hrvatske ceste izrazile su volju za izgradnju autobusnih ugibališta na dijelovima Jadranske magistrale, a posebno u dijelu naselja Lozica uz uvjet da Grad Dubrovnik riješi imovinsko pravne odnose na tim predjelima te definira lokacije za autobusna ugibališta.

Poseban naglasak na održanom sastanku stavljen je i na osiguravanje padina Srđa te prema izrađenom projektu Hrvatskih cesta cjelokupna vrijednost projekta iznosila bi 28 milijuna kuna, a za što bi Grad Dubrovnik nastojao sredstva osigurati iz Europskih fondova.

Foto: Udruga Sigurnost u prometu Dubrovnik

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist