GradPolitika

Franković: Mi nećemo podržati proračun, a naša vijećnica se odmetnula zbog 430 milijuna razloga

Franković: Mi nećemo podržati proračun, a naša vijećnica se odmetnula zbog 430 milijuna razloga

-Nismo zadovoljni i jasno smo protiv proračuna – rekao je uvodno na konferenciji za novinare dubrovačkog HDZ-a, potpredsjednik Gradskog odbora te stranke Blaže Pezo.
Kao glavne razloge ovakve jednoglasne odluke naveo je to da je proračun nerealna, zanemajuruje Gornja sela, Mokošicu, povijesnu jezgru, ali i druge dijelove Grada.
-Skromnost je vrlina i manje je više, ali to naš gradonačelnik očito ne shvaća -istaknuo je Pezo.
Predsjednik HDZ-a Mato Franković istaknuo je pak kako će podržati rebalans proračuna za 2014. godinu, a kako o garaži još uvijek nemaju jasna stav jer nemaju sve potrebne dokumente.
-Popodne ćemo vidjeti taj tripartitni sporazum i ako iz njega jasno bude proizlazilo kako se Grad Dubrovnik nakon jednokratne isplate zaista oslobađa svih daljnjih obveza podržat ćemo ga.
Govoreći o proračunu za 2015. godinu Franković je ponovio Pezove riječi te dodao kako su takvu odluku jednoglasno podržali i svi temeljni ogranci HDZ-a u Gradu.
-HDZ neće podržati proračun Grada Dubrovnika za 2015. jer je nerealan i neostvariv. Ukoliko bi se donio u ovakvom tekstu mi očekujemo rebalans za sv. Vlaha. Nerealno je prikazano niz prihoda, a ne možemo pristati ni na 65 milijuna kuna kredita kojim se planira navodno riješiti kupnja Čingrije, Pos Groblje Dubac, te javna Garaža – istaknuo je Franković koji je upitan za komentar odluke sada već bivše vijećnice HDZ-a Dubravke Marunčić odgovorio:
-Gospođa Marunčić je Vlahušića često znala nazivati Andersenom. Vjerojatno joj je napričao bajke kojima je osvojio, a pretpostavljam da postoji 437 milijuna razloga da ga podrži. Ja joj želim sve najbolje u daljnjem političkom putu – rekao je Franković te zaključio kako vjeruje da će preostala tri vijećnika glasovati sukladno odluci Gradskog odbora HDZ-a, odnosno da neće podržati proračun.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist