Grad

Franjo Pašalić dobio odbijenicu na žalbu, odluka suda u Splitu pravomoćna!

Franjo Pašalić dobio odbijenicu na žalbu, odluka suda u Splitu pravomoćna!

Franjo Pašalić, odnosno njegova tvrtka Laguna trade dobila je odbijenicu na žalbu koju je uputila na Visoki upravni sud u Zagrebu povodom presude Upravnog suda u Splitu kojom je poništena odluka za dobivanje koncesije za komercijalnu marinu.
Visoki upravni sud u svojoj presudi tek je zaključio ono što je proizlazilo iz prvostupanjske presude, a to je da Pašalić nema pravo žalbe, o čemu je DuList prvi pisao.
U presudi Visokog upravnog suda tako stoji kako se ”žalba može podnijeti kada Upravni sud presudom sam odluči o pravu, obvezi ili pravnom interesu stranke. Prema odredbi članka 72. stavak 2. Zakona o upravnim sporovima, Visoki upravni sud će rješenjem odbaciti žalbu kao nedopuštenu ako ne postoji osnova za podnošenje žalbe’, stoji u rješenju Visokog upravnog suda.
Podsjetimo, u obrazloženju presude Upravni sud u Splitu naložio je Vladi RH, odnosno resornom Ministarstvu da izabere sljedećeg najboljeg ponuditelja, a to je Luka Dubrovnik.
Upravna tužba podnesena je jer je idejno rješenje Franja Pašalića izlazilo iz okvira prostorno planske dokumentacije i bilo u suprotnosti sa smjernicama Konzervatora.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist