Sport

FOTO/VIDEO Veliki broj trkača na ovogodišnjem Ston Wall Maratonu

FOTO/VIDEO Veliki broj trkača na ovogodišnjem Ston Wall Maratonu

Usprkos lošem vremenu u Stonu se danas okupio veliki broj sudionika na već tradicionalnom Ston Wall Maratonu.

Riječ je o atletskoj utrci na 42,2 kilometra, na 15 kilometara i Fun walking rekreativnom prolasku 4 kilometra. Start i cilj maratona su u centru Stona. Staza vodi cestom uz more, a djelomično se trči i po stonskim zidinama što samoj utrci daje poseban čar, te ju svrstava kao pravu trofejnu utrku, uz kineski Great Wall Marathon jedinu u svijetu koja se djelomično trči po starim fortifikacijskim zidinama.

Rezultati maratona

Pobjednik osmog Stonskog maratona je Željko Bradarić iz Splita. On je 42 kilometra i 200 metara istrčao za 3 sata, 37 minuta i 44 sekundi. Iza njega je cilj prošao Ruđer Bošković iz Metkovića (3:47.49),  a treće mjesto pripalo je Wilhelmu Coetzeu iz Južnoafričke Republike (3:51.00).

Od žena, najbrža natjecateljica bila je Eva Johncton iz Švedske (4:22.45).

U utrci za rekreativce na trasi od 4 kilometra najbrži je bio Ivan Zec s rezultatom 19:45, dok je Švicarka Lisa Hofmejer istrčala tu udaljenost za 24:55.

Antoni Puigizquierda iz Španjolske bio je najbrži u utrci na 15 kilometara 1:02:25, dok je trkačica Sabina Konstanczak iz Njemačke tu trasu istrčala za 1:24:31.

Ivan Zec iz Metkovića bio najbrži u utrci za rekreativce od 4 kilometra (19 minuta i 45 sekundi) dok je u najkraćoj utrci najbrža bila Lisa Hofmejer iz Švicarske (24 minute i 55 sekundi).

U utrci na 15 kilometara pobjednik u muškoj konklurenciji je Antoni Puigizquierda iz Španjolske (sat, 2 minute i 25 sekundi), prošle godine drugi u maratonu, a u ženskoj konkurenciji prva je ciljem prošla Sabina Konstanczak iz Njemačke  (1:24:31).

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr