Natrag
19.8.2017 22:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO Uručena nova vozila Domu zdravlja i Zavodu za hitnu medicinu

13.11.2015 @ 11:04 Dulist Županija
7;7

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska županija uručila je dva nova vozila Domu zdravlja Dubrovnik i županijskom Zavodu za hitnu medicinu.

Vozila su vrijedna više od 600 tisuća kuna, a župan Nikola Dobroslavić uručio ih je ravnatelju Doma zdravlja Dubrovnik Branku Bazdanu i ravnatelju županijskog Zavoda za hitnu medicinu Luki Luliću.

Županija je provela objedinjenu javnu nabavu za dva vozila i to za vozilo za sanitetski prijevoz za potrebe DZ Dubrovnik u iznosu od 248.500,00 kuna i vozilo za hitnu medicinsku pomoć za potrebe Zavoda za hitnu medicinu DNŽ u iznosu od 433.750,00 kuna.

Tom prigodom župan Nikola Dobroslavić je naglasio kako je Dubrovačko-neretvanska županija svjesna potreba građana županije i ustanova u zdravstvu te da stoga iz proračuna za tu svrhu izdvaja godišnje oko 16 milijun kuna.

-Ova akcija dio je naše brige o hitnoj službi i o domovima zdravlja u našoj županiji. Kupnjom automobila za hitnu službu te za sanitetski prijevoz način je na koji obnavljamo vozni park te održavamo službu za korist naših građana – kazao je župan. Podsjetio je na prošlogodišnju nabavku četiri sanitetska i jednog vozila Hitne pomoći ukupne vrijednosti 1,42 milijuna kuna, a za potrebe Doma zdravlja Dubrovnik, Doma zdravlja Korčula i Doma zdravlja Metković te vozila hitne medicinske pomoći namijenjenog za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan naglasio je značaj kvalitetnog voznog parka za ustanove u zdravstvu te rekao da prosječno sanitetsko vozilo godišnje prijeđe oko 200 tisuća kilometara.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana