Kultura

FOTO/VIDEO Premijera ‘Sna Ivanjske noći’, evo tko je sve bio na Lovrjencu

FOTO/VIDEO Premijera 'Sna Ivanjske noći', evo tko je sve bio na Lovrjencu

Jedna od najpoznatijih komedija Williama Shakespeara, ”San Ivanjske noći” u subotu navečer premijerno je izvedena na tvrđavi Lovrjenac u Dubrovniku u režiji Helen Tennison u sklopu u sklopu četvrtog izdanja Midsummer scene festivala.

Riječ je o predstavi na engleskom jeziku, a glumačka postava sastoji se glumaca i glumica od Japana do Afrike. Redateljica Helen Tennison nakon predstave bila je oduševljena reakcijom publike.

– Ovo je bio prekrasan prostor za postaviti predstavu. Primljeni smo jako dobro, publika nas je super dočekala. Ovo je treća godina da se vraćam u Dubrovnik, svake godine mogu napraviti sve više i više. Probe su nam bile jako zabavne, a sve smo uspjeli napraviti u tako kratko vremena –  rekla je redateljica Tennison te dodala kako obožava Dubrovnik.

Producentica Darija Mikulandra Žanetić istaknula je kako vjeruje da će predstava putovati izvan granica Hrvatske.
– Jako smo sretni što imamo još jednu predstavu i što izvodimo premijerno četvrto Shakespeareovo djelo. Vjerujem da će publika uživati u predstavi koja će sigurno putovati van granica Hrvatske jer je na engleskom jeziku. Sretni smo što je bilo ovoliko ljudi i što su glumci ispraćeni ovacijama –  rekla je producentica Darija Mikulandra Žanetić.

Pod redateljskom palicom Helen Tennison na Festivalu su zaigrali Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Kudzanayi Chiwawa, Susan Hingley, Sheetal Kapoor, Filip Krenus, Matthew Maltby, Lainey Shaw, James Wordsworth. Asistentica redateljice je Natalia Bogdanova. Producenti Festivala su Jelena Maržić, Darija Mikulandra Žanetić i Filip Krenus, kostimograf je Bryony J. Thompson, majstor rasvjete Aleksandar Saša Mondecar, scenograf Marin Gozze te kompozitor Benedict Davies.

Predstave će se igrati svaku večer do 5. srpnja, izuzev 27. lipnja kada će se održati već tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Midsummer Scene Festival ove sezone nastavlja i suradnju s Domom Marina Držića te Društvom prijatelja dubrovačke starine kroz projekt kojim se posebno ponose u godini obilježavanja 450 godina smrti Marina Držića, ”Držić meets Shakespeare”. Izložba fotografija britanskog umjetnika Bari Goddarda bit će otvorena u palači Sponza za vrijeme trajanja festivala.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist