Aktualno

FOTO/VIDEO Pogledajte kako su pijavice ‘napale’ Orebić

FOTO/VIDEO Pogledajte kako su pijavice 'napale' Orebić

Veliko grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je u nedjelju tijekom jutra i sredinom dana srednjodalmatinski akvatorij.

Kako donosi portal Crometeo, a prema podacima mreže Pljusak.com, gotovo 60 litara oborina po kvadratnom metru u kratko je vrijeme palo u Veloj Luci na Korčuli. Nevrijeme se zatim počelo približavati kopnu i sredinom dana svom slinom zahvatilo je zapadne dijelove Pelješca.

– Crometeo član Ivica Trojanović promatrao je dolazak nevremena s područja Korčule prema Orebiću na Pelješcu. Neposredno prije dolaska olujnog nevremena, oko 200 metara od obale formiralo se nekoliko pijavica od kojih je jedna bila vrlo razvijena. Na površini mora su se, prema dojavi našeg chasera, formirala čak 4 srka, no skori dolazak shelf clouda “progutao” je sve pijavice i uskoro donio pravi povodanj Orebiću.

U kratko vrijeme palo je preko 40 litara kiše po kvadratnom metru što je izazvalo bujice koje su “progutale” brojne ceste na tom dijelu Pelješca. Temperatura zraka se za vrijeme nevremena spustila na samo 18 Celzijevih stupnjeva, a udari vjetra prelazili su 60 km/h – pišu na portalu Crometeo. Fotografije najbolje govore za sebe, a cijelu galeriju slika pogledajte ovdje.

Foto i video: Crometeo.hr

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist