Grad

FOTO/VIDEO Održana komemoracija za Đura Miletića

FOTO/VIDEO Održana komemoracija za Đura Miletića

Komemoracijom u Kazalištu Marina Držića u srijedu u podne obitelj, rodbina, prijatelji i Linđovci oprostili su se od glazbenika, plesača i zaposlenika FA Linđa Đura Miletića.

-Od trenutka kada nas je nenadano i prerano napustio, mi, njegovi prijatelji i suradnici iz Linđa stalno vrtimo isto pitanje, ima li ikoga u brojnim generacijama našeg Ansambla i puno šire, u Gradu, tko nije poznavao Đura? A i oni koji ga nisu tako dobro poznavali kao mi čuli su da je bio drag, pošten, raspjevan, veseo i druželjubiv, ukratko: srce od čovjeka. Ništa mu nije bilo teško. Skroman, predan i radišan, malo je ili ništa tražio, a svima je sve, a ponajviše sebe davao. Dobri ljudi, u pravilu, odlaze pretužno i neopravdano prerano. Takav je bio i Đuro Miletić. Ogromno mnoštvo Dubrovkinja i Dubrovčana koji su te, zajedno s nama ispratili na Boninovu, pokazali su koliko si bio velik i dobrodošao čovjek u svakom društvu i koliko ćeš nam svima skupa nedostajati. U ime Folklornog ansambla Linđo zahvaljujem se svima koji su nam izrazili sućut i ispratili te na vječni počinak. Dragi Đuro, hvala ti na svemu i počivaj u miru! – rekla je tom prilikom ravnateljica FA Linđo Anuška Matušić.

O Đuru Miletiću još su govorili i pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje te u ime zaposlenika i amatera FA Linđo Stijepo Lazarević.

Komemoraciju su pjesmom ‘Fala’ zaključili članovi FA Linđo, a pročitani su i brzojavi sućuti iz udruga diljem Hrvatske.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist