Natrag
26.9.2017 21:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO Obiteljska svađa nakon nekoliko sudskih presuda završila deložacijom

1.2.2016 @ 11:38 Dulist Aktualno
7;7

Podijelite:

Nakon mjeseci pravnih bitki i ‘natezanja’ jutros su deložirani Dž. S. i njegova supruga J.S. iz gradskog stana na adresi Splitski put 9. U ovom slučaju, za kojeg je javnost prvi put doznala kada je dubrovački ogranak Živog zida alarmirao javnost, nije riječ o klasičnoj deložaciji zbog neplaćanja kredita ili uplitanja banaka već o obiteljskim razmiricama.
Naime, ovdje je prije svega riječ o slučaju loših odnosa u obitelji s elementima obiteljskog nasilja te remećenja javnog reda i mira sa sudskim epilogom. Otac, H. S. (1940.), živi sa svojom suprugom u stanu od 1977. godine, a taj stan površine 40 metara četvornih (dvije sobe, kuhinja, kupaonica i ostava) 1998. godine je dobio u najam od Grada Dubrovnika u statusu zaštićenog najmoprimca. Njegov sin, Dž. S. (1979.), koji inače živi u istom stanu, sa svojom je suprugom došao iz Kutine u lipnju 2014. godine. Kako je uskoro došlo do svađe, psovanja i tjeranja oca iz vlastitog stana, otac je od sina i nevjeste zatražio da odsele, ako ne prestanu s takvim ponašanjem. Sin je potom promijenio bravu na vratima sobe koju je koristio te oduzeo ključeve kupaonice i ulaznih vrata. Otac je tužio sina i nevjestu i zatražio njihovo iseljenje, dobio slučaj na Općinskom i Županijskom sudu, a u svibnju prošle godine najavljivao se i postupak na Vrhovnom sudu. Općinski sud je svojom presudom i posebnom privremenom mjerom naložio sinu i nevjesti da u roku 15 dana napuste očev stan, što ovi tada nisu učinili. Potom je otac od suda zatražio tzv. ovrhu ispražnjenjem i predajom nakretnine. Ukratko, tužna priča o lošim obiteljskim odnosima. Priča kakvih vjerojatno u gradu Dubrovniku ima puno više, samo se o njima rijetko kada sazna.
Inače, iz PU dubrovačko-neretvanske nismo dobili službenu potvrdu ikakvih prijava vezanih za ovu obitelj, ali se neslužbeno može saznati kako su tijekom prošle i ove godine podnijete tri prijave za obiteljsko nasilje, s obje strane.
Tijekom jutrošnje deložacije J.S. Je pozlilo pa joj je ukazana medicinska pomoć.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana