Grad

FOTO/VIDEO Lozica poručila: Uz tebe smo Nives!

FOTO/VIDEO Lozica poručila: Uz tebe smo Nives!

Djeca Lozice prisiljena su po mrklom mraku, cestom bez nogostupa iz Mokošice pješačiti nekoliko kilometara do svojih kuća, budući da zadnja linija Libertasovog kombija vozi u 16.40 sati prema Lozici.

Stoga su stanovnici odlučili javnosti, ali i zamjeniku gradonačelnika pokazati put kojim školarci u večernjim satima idu doma. Stanovnici Lozice su se, naime, večeras okupili kako bi dubrovačkoj javnosti ukazali na potrebu izgradnje nogostupa i javne rasvjete u Lozici, a sve povodom nedavne prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 15-godišnja Nives. Na skupu su se okupili i njezine prijateljice i prijatelji, noseći transparent s natpisom ‘Uz tebe smo Nives, zmaju’, te su svi zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Željkom Ragužem prošetali dionicom nekadašnje magistrale prema Mokošici na kojoj se dogodila prometna nesreća. Ukoliko nemate sa sobom bateriju, putovanje vam neće biti nimalo ugodno.

– Nije problem od jučer, ali ne mogu se svi problemi odjednom riješiti. Mi smo svjesni toga da se svi novci ne mogu uložiti u Lozicu, ali barem godinu za godinom da se projekt po projekt rješava. Zahvalni smo Gradu Dubrovniku, koji je dosta uložio u infrastrukturu, doveli su nam pitku vodu, popravljena je plaža, uvedena je i autobusna linija koje prije uopće nije bilo. No, ona danas vozi do 16.40, a bilo bi potrebno da vozi do uvečer, makar jednom na sat, ali da bude u kontinuitetu jer od 16.40 ne možete doći u Lozicu, već morate ići pješke nekoliko kilometara iz Stare Mokošice uz ovakvu cestu, što predstavlja opasnost. Samo je bilo pitanje vremena kad će se nesreća dogoditi. Nažalost moralo se nešto dogoditi da se pokrenemo. Nadamo se da će naš apel uroditi plodom, a i zamjenik gradonačelnika nam je dao izjavu da rade na tome, tako da će se pokrenuti natječaj i za javnu rasvjetu i za nogostup te da će s Libertasom pokušati postići dogovor za produljenje ove autobusne linije – rekao je u ime stanara Lozice Igor Jurišić.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž izrazio je žaljenje zbog nesreće u kojoj je teško stradala 15-godišnjakinja. Istaknuo je kako je ovo nešto što ne može čekati sutra.

– Treba odmah krenuti raditi, kako se ovakve nesreće više ne bi događale – rekao je Raguž, obavijestivši stanovnike kako je postavljanje 48 tijela javne rasvjete planirano u siječnju.

– Prvi ujutro zovem direktora Libertasa kako bi se učestale linije koje sada nisu dovoljne. Koliko god se trudimo nije uvijek moguće biti na svakom mjestu, ali ovo je nešto što ne može čekati sutra – poručio je Raguž.

Evo što je na upit novinara kakva joj se čini dionica puta koju moraju prolaziti djeca iz Lozice rekla jedan od prijateljica nedavno stradale djevojke:
– Užasno je strašna, i ja sam kad bih dolazila kod nje šetala s njom ovuda i znam da se boji mraka. Sva sreća imala je tu svoju kemijsku sa svjetlom koja bi ju nekad spasila, ali evo očito nije uspjela i ovaj put.

– Očekujemo da će naša djeca sutra sigurno ići u školu i natrag i da će ljudi moći imati kvalitetnu vezu s Gradom Dubrovnikom – istaknuo je Jurišić.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist