Aktualno

FOTO/VIDEO DAN MALOSTONSKE KAMENICE ‘Tko ovo može platit’

FOTO/VIDEO DAN MALOSTONSKE KAMENICE 'Tko ovo može platit'

Došao je i taj svima dobro poznat dan u godini! Brojni ljubitelji kamenica i dobrog vina danas su se okupili u Malom Stonu na manifestaciji ‘Dan malostonske kamenice’ kojom se tradicionalno obilježava blagdan sv. Josipa.

Svake godine na ovom je događaju prisutan sve veći broj posjetitelja, i onih stranih, zbog čega ne začuđuju ogromne kolone auta i dugotrajna potraga za parkirnim mjestom.

Rivom je vladala odlična i ugodna atmosfera ispunjena zvucima dalmatinske glazbe. Lokalni školjkari posebno su se pripremili za ovaj dan i iz minute u minutu otvarali su sve više kamenica kako bi zadovoljili nepca svih prisutnih. Vinari s pelješkog područja izložili su svoja vina koja s ovim najpriznatijim morskim afrodizijakom tvore odličan par.

Iako su bili ‘u gužvi’, školjkari braća Lazić iz Brijeste kod Stona izmijenili su s nama par riječi.

– To ide iz generacije u generaciju. Naš dide i otac su to radili. Mi samo nastavljamo. Radimo cijelu godinu i pokušavamo sezonu proširiti. Ovom akcijom u ožujku, kad su kamenice najbolje, želimo da se domaći svijet malo počasti – rekla su nam braća Lazić dodavši kako je ‘ova manifestacija ubrzano prešla sve okvire čime je Mali Ston stvarno postao mali za ovaj događaj’.

Priupitali smo i neke od posjetitelja za dojmove. Svi su nam istaknuli kako već dugi niz godina s radošću dolaze na ovaj poseban događaj.

– Ovo ne može nitko platiti! Pojedemo u prosjeku tridesetak komada. Ali samo za početak – rekao nam je sa smiješkom jedan od posjetitelja koji svake godine dolazi na Dane malostonske kamenice u društvu svoga oca.

– Nije baš lijepo vrijeme, ali uz kamenice i dobru čašicu vina sve dođe na svoje mjesto! – rekla nam je Sanja, jedna od posjetiteljica ovog događaja, dok nam je isto tako Viktorija istaknula kako joj je drago prisustvovati ovakvom događaju te da je ‘zaista lijepo vidjeti ovoliko puno ljudi, ne samo Dubrovčana, nego i stranaca’.

 

Pročitajte još

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist