Natrag
23.9.2017 16:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/VIDEO Čarobni zvuk Divanhane u Lazaretima

3.4.2015 @ 23:20 Dulist dulist IN
11;11

Podijelite:

Sarajevski world music bend Divanhana u petak navečer oduševio je publiku u Lazaretima! Nasmijani glazbenici koji njeguju tradiciju prvi put su nastupili u našem gradu, a kako su već prije kazali u razgovoru za DuList, očekivali su odličnu atmosferu, koja se, naravno, ostvarila. 

Evo i nekoliko crtica o samom bendu:

Divanhana izvodi prvenstveno sevdah, ali u urbanim i originalnim aranžmanima koji su nastali kao rezultat fuzije jazza, popa i klasične glazbe 20. stoljeća. Upečatljiv zvuk i glazbeni izričaj Divanhane fanovi često opisuju i kao jazz-sevdah, a bend je u posljednjih nekoliko godina održao preko stotinu koncerata i koncertnih turneja u 15 država svijeta.
Aktualni hit album Divanhane Bilješke iz Šestice, s kojim su se predstavili publici u Dubrovniku, drugi je studijski album Divanhane.
Na albumu se nalazi 14 pjesama, od kultne Šantićeve „Emine“ u jednom potpuno osvježenom, neočekivanom aranžmanu, do sevdalinki „Grana od bora“, „Crven fesić“, „Ko se ono brijegom šeće“, makedonske „Oj ovčarče“, goranske „Goranine, Ćafanine“ ili pak romske tradicionalne pjesme „Ashun daje mori“ i druge.
Ansambl Divanhana osnovala je grupa studenata Glazbene akademije u Sarajevu početkom 2009. godine, a svoj album prvijenac „Dert“ objavili su 2011. godine. Album je producirao Walter Quintus, jedan od najpriznatijih europskih world music producenata, a već s prvim singlom „Evo srcu mome radosti“ Divanhana je postigla prepoznatljivost među world music izvođačima na našim prostorima, ali i širom Europe, stoga ne čudi dobra reakcija Dubrovnika na njihov koncert!

A kako je bilo, pogledajte u galeriji našeg Zvone!

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana