Županija

FOTO/OBUKA ‘Desant’ vatrogasaca u Župi dubrovačkoj

FOTO/OBUKA 'Desant' vatrogasaca u Župi dubrovačkoj

Brojni stanovnici Župe dubrovačke danas su se iznenadili kada su ugledali kako helikopter slijeće na nogometno igralište NK Župa dubrovačka.

No, nije bila riječ o interevnciji već o trodnevnom programu osposobljavanja vatrogasaca za desantiranje i gašenje šumskih požara na teško pristupačnim terenima. Tako je na nogometnom igralištu završio praktični dio provjere osposobljavanja.
Nositelj programa je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), a proveli su je instruktori i vježbatelji, pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik na čelu sa zapovjednikom, glavnim instruktorom Nikšom Miletićem. Obuka je provedena u suradnji s Protupožarnom eskadrilom 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO i Županijskom vatrogasnom zajednicom. U obuci su sudjelovali profesionalni i dobrovoljni vatrogasci s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Profesionalni vatrogasci, pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Mljet, JVP Dubrovačko primorje, JVP Konavle, DVD Župa dubrovačka i DVD Ston osposobljavali su se za desant na teško pristupačnim terenima, dok su se pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava DVD Korčula, DVD Smokvica, DVD Lumbarda, DVD Blato, DVD Orebić i DVD Viganj obučavali za prijevoz helikopterom do mjesta intervencije.
Završnoj provjeri nazočili su županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko, voditelj Vatrogasne škole Stjepan Purgar, pedagoginja Učilišta vatrogastva i zaštite i spašavanja Jasminka Petek, pročelnica PUZS Dubrovnik Ana Kordić, te svi zapovjednici vatrogasnih postrojbi sudionika programa.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist