DuList IN

FOTO/’LAŽ ILI ZATVOR’ Potresna ispovijest čovjeka koji je na cesti usmrtio dvoje ljudi

FOTO/'LAŽ ILI ZATVOR' Potresna ispovijest čovjeka koji je na cesti usmrtio dvoje ljudi

Udruga sigurnost u prometu organizirala je večeras premijerno prikazivanje filma Hrvatske radiotelevizije ‘Laž ili Zatvor’ u kinu Sloboda.

-Film prati jednu iskrenu, dirljivu priču osobe koja je u automobilskoj nesreći usmrtila dvije osobe. Glavni lik je htio podijeliti ovu priču s nama kako bi osvijestio ljude. Ne smijemo raditi kampanjski i čekati da se nesreće dogode. Prevencija nema granica i to je ono što je bitno. Zadovoljan sam odazivom ljudi i jako me veseli vidjeti mnoge mlade ljude koji su danas došli ovdje – poručio je, u prepunoj kino dvorani, Denis Pavela, voditelj Udruge Sigurnost u prometu za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Film autorice Ljiljane Bunjevac Filipović prati ispovijest vozača Veseljka Kralja koji je zbog trenutka nepažnje na cesti usmrtio dvije osobe. Kralj kao narator priča o svom emocionalnom stanju te situacijama koje je prolazio od pokušaja zataškavanja istine pa sve do odslužene kazne nakon što je priznao krivicu. Film se također bavi potresnom tematikom koliko jedan traumatičan događaj poput prometne nesreće ostavlja traga na životima svih uključenih. Priča ima sretan završetak te se Kralj kroz vjeru pokajao i našao unutarnji mir. Nakon odslužene kazne vratio se svojoj ženi i šestero djece.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović