Politika

FOTO/HNS-ovci O SPORTU Koji su ključni projekti Valentina Dujmovića?

FOTO/HNS-ovci O SPORTU Koji su ključni projekti Valentina Dujmovića?

Kandidat za gradonačelnika Valentin Dujmović danas je u društvu mladih sportaša u Gospinom polju govorio o budućnosti sporta i projektima koji se namjeravaju provesti po tom pitanju.

No na samom se početku osvrnuo na nedavni članak u kojem se spominje njegov protukandidat Mato Franković.

– Htio bih se osvrnuti na novog komediografa u Dubrovniku. Jutros sam čitao jedan članak, kaže ‘Dubrovnik treba stabilnost i za to trebate izabrati’… tog našeg novog komediografa. Umjesto Držića, imamo Mata Frankovića. Nakon što je dva puta rušio proračun, čovjek kaže ‘Eh, Dubrovnik treba stabilnost – ja ću mu to dati’ – kazao je Dujmović i istaknuo ključne projekte u sportskom programu.

– Današnja tema je sport. Zato sam se danas okružio dubrovačkim sportašicama i sportašima. U programu nosimo novu sportsku dvoranu za dubrovačke sportaše. Novo zdravo okruženje za našu djecu, prostor u kojemu će provoditi svoje slobodno vrijeme. Mislim da je posebno bitno izgraditi sportsku dvoranu koja će omogućiti svim dubrovačkim klubovima da imaju kvalitetne termine za trening. To je ono što danas nedostaje. I to je na prvom mjestu što trebamo čim prije riješiti. Jer mladost i djeca su naša budućnost. Onako kako govorimo o umirovljenicima, tako trebamo govoriti i o mladima. Na njima svijet ostaje – kazao je Dujmović i istaknuo ostale projekte koji se nalaze u programu.

– Tu su isto tako i teniski tereni koje ćemo natkriti u Lapadu. Svakako jedan od projekata koji se može završiti u iduće četiri godine je atletski stadion na Glavici Babinog kuka. Za njega postoji idejno rješenje. Republika Hrvatska je u vlasništvu zemljišta na kojemu je predviđena izgradnja atletskog stadiona za Dubrovnik – istaknuo je Dujmović i dodao kako kaže ‘izdvajanja za klubove moraju biti veća te treba voditi brigu o klubovima koji nisu toliko popularni jer imaju kvalitetne igrače.’

Jedna od sportašica koja je govorila o programu je Katarina Zarač, studentica 3. godine Poslovne ekonomije Sveučilišta u Dubrovniku i članica ŽKK Ragusa.

– Dubrovačke košarkašice su pokazale kako se radom i upornošću mogu postići dobri rezultati. Najveći problem u dvorani je manjak termina. Veseli me to što će se otvoriti posebni uredi koji bi se brinuli za naše potrebe. Program Valentina Dujmovića osobno podržavam – rekla je Katarina te su riječ preuzeli Nikša Bušlje i Anes Avdić, članovi Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

– Student sam Kineziološkog fakulteta u Splitu. Što se tiče teme sporta, drago nam je da smo u timu budućeg gradonačelnika Dujmovića i mi sportaši. Samim time pokazuje koliko je njemu sport važan i koliko dava pozornosti tome. Nama sportašima je infrastruktura najbitnija i na tome se mora puno raditi. Osvrnuo bih se i na dosadašnji odnos prema sportašima koji je bio izrazito dobar. Grad je iz proračuna svake godine sve više financirao sport što mislim kako bi se trebalo nastaviti. Proveli smo cijeli život u dvorani, najveći problem je prenapućenost i nedostatak termina – rekao je Bušlje i vjeruje kako će se mnogo toga ipak riješiti te mu je drago što ‘Dujmović ima sluha za to’.

– Prije svega, htio bih istaknuti kako je gradonačelnički program Valentina Dujmovića realan i ostvariv u određenom vremenskom periodu. Ne obećava stvari koje neće moći realizirati u svom mandatu. Isto tako mislim za sportski dio programa, koji ima jasnu financijsku strukturu te garantiram kako će ti projekti biti realizirani. Dubrovačkom sportu ne trebaju velika i nerealna obećanja drugih kandidata nego realni projekti koji će osigurati našem sportu napredak – rekao je Avdić.

PROMO

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist