Kultura

FOTOGALERIJA Uistinu, tko srce dava, svega sebe dava!

FOTOGALERIJA Uistinu, tko srce dava, svega sebe dava!

U 2017. godini, Dom Marina Držića, nizom raznovrsnih programa obilježava 450. godina smrti našeg najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Tako je bilo i ovog četvrtka, kada su se predstavile glazbena i dramska radionica povodom Međunarodnog dana muzeja, pod nazivom ‘Tko srce dava, svega sebe dava’.

Nakon tromjesečnog trajanja, u Domu Marina Držića uspješno privele kraju dvije edukativne radionice s našim učenicima osnovnih škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina.

Radi se dramskoj radionici „Generacijski jaz u Držićevim djelima“ pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić i akademskog glumca Hrvoja Sebastijana i glazbenoj radionici „Marin Držić u sviranju i pjevanju“ pod mentorstvom prof. glazbe Sanje Dražić.

Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im pobudimo zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje pedagoškoj djelatnosti i radu s mladim osobama kako bi iskustvenim doživljajnim učenjem, između ostalog, usvojili nova znanja o generacijskom jazu kroz najrazličitije odnose u Držićevim djelima. Proučavali smo poeziju Marina Držića, upoznavali se i obilazili autentične lokacije koja se spominju u Držićevim djelima. Dvoglasnim pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata pokušali smo Vam dočarati glazbu iz Držićevog doba. U tome su naši najmlađi polaznici dramske i glazbene radionice zasigurno uspjeli – kazali su među ostalim iz DMD-a, zahvalivši se svim voditeljima radionica, pokroviteljima i medijima, prije svega Gradu Dubrovniku, osnivaču Doma Marina Držića i nadležnom Upravnom odjelu za kulturu i baštinu, te svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u izvođenju kreativnih radionica kako bi se oživio duh renesanse u Domu Marina Držića.

Pročitajte još

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Dulist