Kultura

FOTOGALERIJA U Teatru Bursa održana premijera predstave ‘U furestoj smo zemlji’

FOTOGALERIJA U Teatru Bursa održana premijera predstave 'U furestoj smo zemlji'

Premijera predstave ‘U furestoj smo zemlji’ autora i redatelja Matka Sršena održana je u srijedu navečer u Teatru Bursa.

Riječ je o drugom ovosezonskom premijernom naslovu Kazališta Marina Držića.

-Jako sam sretan zbog glumica u predstavi. Čini mi se da je predstava uspjela. Moja studentica Mare Šegvić te stara prijateljica Mirela Brekalo-Popović, s kojom nisam radio već skoro 40 godina, jako su to lijepo izvele. Drago mi je zbog njih – izjavio je nakon premijere autor teksta i redatelj predstave Matko Sršen.

-Dojmovi nakon premijere su odlični. Uložili smo velik trud i muku te smo napravili predstavu na koju su ljudi reagirali i rekli da da je baš dubrovačka. A to nam je i bio cilj pa sam baš sretna i zadovoljna. Posebno jer predstavu igram u Dubrovniku, što mi je bila životna želja – rekla je glumica Mirela Brekalo-Popović.

-Obožavam doći u Dubrovnik, raditi predstave u Kazalištu Marina Držića. S predstavom sam jako zadovoljna i bilo mi je jako lijepo raditi na njoj – kazala je glumica Marija Šegvić.

U autorskom timu predstave još su Marin Gozze (scenografija i izbor kostima), Paola Dražić-Zekić (glazbena suradnica) i Silvio Giron (oblikovatelj svjetla).

Reprizna izvedba predstave održat će se u četvrtak 23. studenog u 20 sati.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist