Kultura

FOTOGALERIJA U Sponzi otvorena izložba Nenada Opačića

FOTOGALERIJA U Sponzi otvorena izložba Nenada Opačića

Izložba slika i skulptura Nenada Opačića otvorena je u ponedjeljak navečer u palači Sponza.

Na otvorenju su sudjelovali profesori Marin Perković i Đuka Opačić uz nastup Harija Guseka na glasoviru u popratnom programu.

– Prvu svoju izložbu u Dubrovniku, Nenad Opačić je održao prije 27 godina, davne 1988. godine, a drugu, ratne godine 1993. pod geslom – ‘Protiv rata, za mir i ljepotu! U sponzorskoj palači dubrovačke Republike, gdje se cvjetna gotika rascvjetala u vrtu renesanse, Nenad Opačić iznosi na vidjelo, građanima grada i dobrodošlim namjernicima, dio svog opus Herculeuma! Muzika, koju ćete čuti slušajući umijeće Muzā, spada kantijanski rečeno, u ‘bezinteresno sviđanje’, kao i ova izložba, na drugačiji način. A to je tajna svekolike umjetnosti! Prepustimo se toj tajni, koju nazivamo ljepotom – kazao je tom prilikom Đuka Opačić.

Nenad Opačić rođen je 1949. godine u Varaždinu. Akademiju likovnih umjetnosti završio je 1972. godine u klasi prof. Raula Goldonija. Od 1972. do 1975. godine suradnik je majstorske radionice prof. Krste Hegedušića, a od 1976. do 1991. godine voditelj Galerije Karas HDLU u Zagrebu.

Sada je samostalni umjetnik, a dosad je ostvario preko šezdeset samostalnih izložbi i sudjelovao na preko dvije stotine skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. U vlastitoj galeriji u varaždinu priređuje osim svojih izložbi i ‘susrete u atelieru’, susrete i promociju glazbenika, pjesnika, filozofa i ostalih kulturnih djelatnika.

Izložba na kojoj je prikazan veliki, raskošan, izlagački širok i precizno odabran dio opusa Opačićeva stvaralaštva od 1991. godine do danas ostaje otvorena do 20. listopada.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist