Kultura

FOTOGALERIJA Tko je znao sve sevdalinke uz Boža Vreća u Kneževom dvoru?

FOTOGALERIJA Tko je znao sve sevdalinke uz Boža Vreća u Kneževom dvoru?

Pred rasprodanim atrijem Kneževa dvora u Dubrovniku je u sklopu programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu navečer nastupio Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih izvođača sevdaha novijeg doba.

Kako su naveli iz Igara, ”New York Times” je opisao Vreća kao ”čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše”.
Na ovom koncertu u Dvoru uz tradicionalne sevdalinke izveo je i one autorske, a jedini je koji i dalje piše i stvara sevdalinke, čime je popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.
Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije. Iz Dubrovačkih ljetnih igara ističu kako je u nekoliko je navrata izjavio da je njegova najveća iskopina bila upravo sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom ”Pandora”. Uskoro izlazi i njegov peti album, ”Božo Vrećo – live in Paris”, snimka live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.
Na večerašnjem koncertu nastupio je uz pratnju Đela Jusića jr. na klaviru i violinistice Aleksandre Pereule, a zbog velikog interesa publike u prodaju su nekoliko dana prije nastupa puštene dodatne ulaznice.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist