Natrag
21.8.2017 12:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Tko je znao sve sevdalinke uz Boža Vreća u Kneževom dvoru?

9.8.2017 @ 23:21 Dulist Kultura
27;27

Podijelite:

Pred rasprodanim atrijem Kneževa dvora u Dubrovniku je u sklopu programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu navečer nastupio Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih izvođača sevdaha novijeg doba.

Kako su naveli iz Igara, ”New York Times” je opisao Vreća kao ”čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše”.
Na ovom koncertu u Dvoru uz tradicionalne sevdalinke izveo je i one autorske, a jedini je koji i dalje piše i stvara sevdalinke, čime je popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.
Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije. Iz Dubrovačkih ljetnih igara ističu kako je u nekoliko je navrata izjavio da je njegova najveća iskopina bila upravo sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom ”Pandora”. Uskoro izlazi i njegov peti album, ”Božo Vrećo – live in Paris”, snimka live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.
Na večerašnjem koncertu nastupio je uz pratnju Đela Jusića jr. na klaviru i violinistice Aleksandre Pereule, a zbog velikog interesa publike u prodaju su nekoliko dana prije nastupa puštene dodatne ulaznice.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana