Aktualno

FOTOGALERIJA Što radi ‘Konavljanin’ u Frankfurtu? Slavi!

FOTOGALERIJA Što radi 'Konavljanin' u Frankfurtu? Slavi!

U Frankfurt-Heddernheimu u subotu uvečer odzvanjala je hrvatska pjesma a pjevalo se i nazdravljalo u ime novostvorenog prijateljstva veterana Croatie Frankfurt i Konavljanina iz Čilipa.

Gosti iz NK Konavljanin iz Čilipa, njih četrdeset i četvoro, bili su ovaj tjedan u četverodnevnom posjetu Frankfurtu gdje su bili gosti veterana Croatije. U subotu, prezadnjeg dana boravka u bankarskoj metropoli, domaćini iz Croatije Frankfurt na čelu sa predsjednikom kluba Ivom Duvnjakom za svoje goste upriličili su odigravanje nogometne utakmice veteranskih momčadi te potom zajedničku večeru i zabavu u klupskim prostorijama u Heddernheimu.

Prijateljska nogometna utakmica Croatije i Konavljanina završila je pobjedom gostiju iz Čilipa rezultatom 1:2 (0:2). Zajedničkoj večeri i zabavi prethodila je razmjena prigodnih darova. Predsjednik Croatije Ivo Duvnjak darovao Marku Matiću sportsku opremu Croatije dok je Matić darovao predsjedniku Duvnjaku i dopredsjedniku Croatije Mili Kelavi prigodne darove iz Konavala sa slikom konavoskog veza. Matić je također javno zahvalio i uručio prigodni dar Stipi Puđi koji je pomogao u ostvarenju gostovanja veterana Konavljanina kod veterana Croatije Frankfurt.

Nakon zajedničke večere, u kojoj se točilo njemačko pivo i konavosko vino vinarije Dubrovački podrumi iz Grude, koje je darovao uvoznik hrvatskih vina i sponzor Croatije Patar Budimir. Uz jelo i piće, veterani i članova klape iz Čilipa zapjevali su hrvatske pjesme kojima se “prošetalo” ne samo Konavlima “prepunim miline” već i od Dubrovnika do Vukovara, točnije svim krajevima u kojima žive Hrvati. Tako se nastojalo udovoljiti igračima Croatije koji nastupaju u poznatom hrvatskom iseljeničkom klubu za kojeg igraju Hravti iz raznih krajeva Hrvatske i BiH.

Fenix-magazin/SIM/Stanislav Konta

Foto:Stipe Puđa i Mile Kelava

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist