Natrag
19.10.2017 20:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTOGALERIJA Stigli Orsanovi pontoni!

2.3.2017 @ 13:47 Baldo Marunčić Sport
15;15

Podijelite:

Deset pontona stiglo je jutros u lučicu Jedriličarskog kluba Orsan.

Brodom tvrtke Krka Sub pontoni su oko 10.30 sati stigli do gruške luke, a potom uz pomoć dizalice spušteni u more te gumenjacima Orsanovih članova prevezeni na drugu stranu zaljeva, na vanjski dok lučice JK Orsana.

JK Orsan je deset godina stare ‘second hand’ pontone ukupne dužine oko 115 metara kupio na natječaju Aci marine Rovinj po cijeni od oko 80 tisuća kuna, dok ih je prijevoz od Rovinja do Dubrovnika koštao još toliko. Kad budu raspoređeni, montažni pontoni bi trebali omogućiti korisnicima lučice lakši pristup svojim brodicama.

-Želimo ljudima koji su trenutno u ‘drugom redu’ omogućiti lakši pristup svojim brodicama. Neke bi od njih koji su trenutno izvan lučice prebacili unutar lučice, a dobili bismo još 10 ili 15 vezova. Dosta toga bismo riješili, ali ne i sve, jer imamo dosta brodica s vanjske strane lučice. Posebno jedrilica kojima je potrebna dubina, a u našoj lučici je ta dubina tek 2,5 metara – istaknuo je predsjednik JK Orsana Marinko Mikulandra.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana