DuList IN

FOTOGALERIJA Slastičari položili, delicije darovane Domu Maslina

FOTOGALERIJA Slastičari položili, delicije darovane Domu Maslina

Marija Bazdan, Leo Ljubičić, Maro Prizmić, Bojan Srzentić i Tonći Vuleša, inače stručni učitelji u Turističkoj i ugostiteljskoj školi, položili su praktični dio majstorskog ispita za slastičare. Ispit je održan u prostorijama TUŠ-a u organizaciji Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije.

Prigoda je imala i humanitarni karakter. Sve slastice su, naime, nakon ispita predane ravnateljici Dječjeg doma Maslina, Iliani Stojanović, koja je zajedno sa štićenicima degustirala pripremljene delicije.

U praktičnom dijelu majstorskog ispita za zanimanje slastičar zadatak je bio pokazati znanje i vještine u izradi i ukrašavanju slastica kroz izradu četiri od šest navedenih kategorija: dvije slastice od tijesta po izboru, torta po izboru i ukrašavanje, košarica od krokanta s dodatnim pecivom ili pralinama, izrada sladoleda uz odgovarajući umak, slastica za posebnu kategoriju potrošača i tradicionalna hrvatska slastica po izboru.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik i ovaj put se pokazala kao dobar domaćin i suorganizator gdje je ugostila Hrvatsku obrtničku komoru i polaznike majstorskog ispita za zanimanje slastičar u novom kabinetu kuharstva koji je svečano otvoren početkom ove godine.
U fotogaleriji se možete uvjeriti u stručnost i vrhunsku izradu slastica.

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist