DuList IN

FOTOGALERIJA ‘ŠINJORINA’ STIGLA U GRAD Sestre Peršurić predstavile svoje pjenušce

FOTOGALERIJA ‘ŠINJORINA’ STIGLA U GRAD Sestre Peršurić predstavile svoje pjenušce

Brojni ljubitelji pjenušaca okupili su se danas poslijepodne u predivnom prostoru vinskog bara Pucić Palace. Naime, u organizaciji tvrtke JELA Plus d.o.o, prisutnima su svoje pjenušce predstavile sestre Ana i Katarina Peršurić.

Riječ je o sestrama koje su u samom vrhu vinarstva u Hrvatskoj. Ljubav prema pjenušavim vinima razvijaju i gaje već od malih nogu. Dolaze iz mjesta Pršurići, malog sela pored Poreča, ali su svojim radom i trudom stvorile veliko ime u vinarskom svijetu. Njihova zanimljiva priča počinje 90-tih godina kada je njihov otac Đordano proizveo pjenušavo vino – Misal Milennium. Tada su proizveli sto boca. Danas pak proizvode oko 40 tisuća boca pjenušavih vina godišnje.

– Osim što smo ženske vinarice, od ostalih se razlikujemo po tome što se naša vinarska kuća bavi isključivo proizvodnjom pjenušaca – rekla je starija sestra Katarina i otvorila prezentaciju pjenušaca Misal.

Među predstavljenim pjenušcima, svoje je mjesto pronašao mladi pjenušac zanimljiva imena – ‘Šinjorina’. Mlađa sestra Ana naglasila je kako je ovaj pjenušac drugačiji od cijele njihove linije u kojoj se nalazi jedanaest vrsta pjenušaca.

– Kad smo došle ovdje, rekli su nam kako vi Dubrovčani kažete ‘sinjorina’ – sa smiješkom je rekla mlađa sestra Ana. Istaknula je kako su htjele da sam naziv asocira na nešto mlado, lagano i lepršavo ‘kakva je i sama Šinjorina’. Dodala je kako je glavna ideja u stvaranju bila privući mlade ljude pjenušcima.

U prezentaciji je sudjelovao i priznati sommelier Siniša Lasan koji je izabrao redoslijed točenja vina te svojim znanjem i iskustvom upotpunio prezentiranje ovih vrhunskih pjenušaca. Naglasio je kako ‘s ovim pjenušcima možete upotpuniti čitav ručak – i večeru’.

Uz Šinjorinu, predstavljeno je i ostalih deset pjenušaca iz njihove vrhunske ‘palete’ kao što su Misal Millenium, Misal Istra, Misal Noir, Misal rose, Misal Amor koji će se zasigurno naći na brojnim vinskim kartama u dubrovačkim restoranima.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist