Zanimljivosti

FOTOGALERIJA Pravi Djed Božićnjak u Dubrovniku završio svoje putovanje oko svijeta

FOTOGALERIJA Pravi Djed Božićnjak u Dubrovniku završio svoje putovanje oko svijeta

Iz finskog grada Rovaniemia smještenog u pokrajini Lapnija na rubu arktičkog kruga, u Dubrovnik je u subotu ujutro stigao Djed Božićnjak i time službeno završio svoje ovogodišnje putovanje oko svijeta.

Kako je ovom prilikom istaknuo dubrovački pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam Vlaho Margaretić, na veselje dubrovačke djece, a u sklopu suradnje tog finskog grada i Grada Dubrovnika, Djed Božićnjak je iz svog ”službenog doma” stigao u Dubrovnik gdje će boraviti do ponedjeljka.
-Imamo sreću da je Djed Božićnjak uvrstio Dubrovnik u svoju kartu mjesta koje posjećuje kroz godinu. Ovdje završava svoje putovanje. Njegov dolazak je rezultat suradnje grada Rovanijemija i grada Dubrovnika, a u nedjelju potpisujemo svojevrsni sporazum o suradnji ne samo po pitanju dolaska Djeda Božićnjaka nego i o razmjeni iskustva kulturnog turizma – rekao je Margaretić.
Sanna Kärkkäinen, direktorica Ureda za turizam grada Rovaniemija, istaknula je kako je ovaj Djed Božićnjak poseban po tome što je upravo on ‘onaj pravi’.
– Ovaj Djed Božićnjak je poseban jer smo ga doveli iz Rovanijemija gdje živi cijele godine. Ova tura je posebna i stojimo u Dubrovniku do ponedjeljka, a on inače kreće na put 23. prosinca u 19 sati, a za ovu godinu ga završava danas i sutra u Dubrovniku – rekla je Kärkkäinen.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist