Kultura

FOTOGALERIJA Ovako izgleda kad DSO-om dirigiraju velikani od Južne Koreje do Austrije

FOTOGALERIJA Ovako izgleda kad DSO-om dirigiraju velikani od Južne Koreje do Austrije

U Dubrovniku je večeras kulminirao seminar orkestralnog dirigirnja s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, pod vodstvom maestra Uroša Lajovica, koji je započeo 29. veljače. Seminar je organiziran u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb, a na večerašnjem koncertu nastupilo je sedam polaznika seminara: Thomas Kim iz Južne Koreje, Nenad Tešić i Ivan Križanac iz Bosne i Hercegovine, Barbara Kajin,Ante Sladoljev i Dunja Vejzović iz Hrvatske i Joachin Kuipers iz Austrije.
Uroš Lajovic slovenski je dirigent svjetske reputacije. Kao profesor dirigiranja počinje djelovati još 1989. godine u Beču, a od 2011. do 2014. djeluje redovni profesor dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Maestro Lajovic nastupio je diljem Europe, SAD-a, Azije i ostatka svijeta, na preko 1 350 koncerata, ravnao je brojnim simfonijskim orkestrima i ansamblima te pratio više od 850 solista.
Na sedmodnevnom seminaru maestro Lajovic i polaznici seminara na programu su imali Beethovenovu Simfoniju br. 8, Paraćevu Glazbu za gudače, te Pulcinellu I. Stravinskog.
Kako je to večeras izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist