Kultura

FOTOGALERIJA / ‘ODJENUTI GOLE’ Pljesak za Pirandellove likove

FOTOGALERIJA / 'ODJENUTI GOLE' Pljesak za Pirandellove likove

Iako biste na prvu mogli promisliti kako je riječ o ‘Šest lica traži autora’, nova premijera Katališta Marina Držića zapravo je dinamična kombinacija dvaju djela poznatog talijanskog pisca – ‘Gole maske’ i ‘Tragedija jednog lika’.

Ovime je redateljica Marina Pejnović dokazala kako odlično vlada jezikom i ritmom Luigija Pirandella, a na dubrovačke daske dovela jedno sasvim novo iskustvo. Uz sve pohvale glumačkom timu – Zdeslav Čotić, Nika Lasić, Bernard Tomić, Hrvoje Sebastijan, Mirej Stanić, Edi Jertec i Nina Hladilo – posebne pohvale ipak idu ‘lideru predstave’, Zdeslavu koji je iznio predstavu, te Niki Lasić koja je sjajno utjelovila ono što je redateljica zamislila – tri lika u jednoj ženskoj osobi.

FOTOGALERIJA / 'ODJENUTI GOLE' Pljesak za Pirandellove likove

– Predstava Postavlja temeljno pitanje što je istina, odnosno dokud smo spremni nekoga progoniti da bi saznali istinu o njemu. Nevjerojatna je naša potreba da znamo istinu i da mislimo da imamo pravo na istinu – rekla je pred predstavu redateljica, a ovaj motiv proteže se cijelom predstavom a ‘pirandellovska’ ideja nejasnoće i manipulacije činjenicama, kao i potreba da svi imamo ‘svoju verziju događaja’ prisutna je tijekom svih sat vremena predstave.

FOTOGALERIJA / 'ODJENUTI GOLE' Pljesak za Pirandellove likove

 

Liberta Mišan i Pietro Boban koji rade scenografiju, Irena Sušac koja radi kostime i Elvis Butković light dizajner – za redateljicu su, kaže, bili ključni za iznijeti ‘Pirandellov svijet na scenu’. Ključna osoba s velikim iskustvom unešenim u ovu predstavu svakako je i Paola Dražić Zekić, a glazba u ovoj predstavi, baš kao i scena i svjetlo, su osvježavajuće dobri.

FOTOGALERIJA / 'ODJENUTI GOLE' Pljesak za Pirandellove likove

Ukoliko ste ‘preskočili’ premijeru, iduća reprizna izvedba zakazana je već sutra, 25. veljače u 20 sati.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist