Grad

FOTOGALERIJA Ne baš maštoviti blagdanski izlozi!

FOTOGALERIJA Ne baš maštoviti blagdanski izlozi!

Već deset dana Dubrovčani uživaju u adventskom ugođaju kojim dišu dubrovačke ulice.

Već smo ranije pisali kako je Grad Dubrovnik ove godine Stradun okitio novom, nešto raskošnijom rasvjetom, a ni druge ključne točke u Gradu nisu ostale nepokrivene.
Mi smo se pak odlučili napraviti đir Gradom, ponajprije Stradunom, ali i sporednim ulicama, kako bismo istražili dočekuju li dubrovački izlozi Božić prigodno okićeni. Tužno, ali istinito, velik broj njih bio je pokriven bijelim papirom, tek s kratkom obavijesti o ‘godišnjem odmoru’ do proljeća. Tek je jedan, koji je također imao tu obavijest, imao papir crvene boje i adventski vijenac. Baš minimalistički.
Mnogi su se odlučili na sigurna rješenja – borove sa šarenim i svjetlećim kuglicama, ponegdje i s Betlehemom, više ili manje kičastim. Ništa preinventivno, možda tek izvađeno iz kartonske kutije i otreseno od prašine.
Ipak, pronašli smo i poneki svijetli primjer. Tako su se u pastičeriji Pupica ove godine potrudili i na maštovit način prikazali kako oni zamišljaju božićni ugođaj. Nedaleko od Pupice oduševio nas je još jedan izlog, zapravo vrlo jednostavan. Na vratima prodavaonice ribe „Župka“ u Ulici od puča visi tek jedan lijepi komad bakalara, kao svojevrsni podsjetnik na dane pred nama, ali i pozivnica za ulazak u butigu. Maštovito!

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović