Sport

FOTOGALERIJA Najbrži su Nela Madeško i Željko Konosić, više od 500 građana trči za Karlu Sentić!

FOTOGALERIJA Najbrži su Nela Madeško i Željko Konosić, više od 500 građana trči za Karlu Sentić!

Nela Madeško u ženskoj konkurenciji i Željko Konosić u muškoj najbrže su u subotu ujutro istrčali utrku dubrovačkim zidinama koja se održava u sklopu dvodnevne sportske manifestacije ”Du-motion”.
Neli Madeško iz Dubrovnika trebalo je 13:51.61 minuta da istrči 2.5 kilometra dugu trasu s prosječnom brzinom 8,66 km/h.
-Preponosna sam. Ovo je najljepša utrka, a vrijeme nas je poslužilo. Nisam se pripremala na zidinama, a trčat ću ponovno i dogodine – istaknula je 45-godišnja Madeško.
Željko Konosić iz okolice Zagreba utrku je istrčao za 11:35.12, te prosječnom brzinom 10,34 km/h.
-Prvi put sam ovdje. Trka je svaka teška, a pogotovo ova zbog konfiguracije terena i stepenica. Vratiti ću se sigurno i dogodine-  rekao je 43-godišnji Konosić.
Član organizacijskog odbora i glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković rekao je kako se za utrku zidinama prijavilo 50-ak trkača iz 20-ak zemalja svijeta.
– Imali smo 50-ak trkača iz 20-ak država svijeta. Ovo je izuzetno atraktivna utrka, zidine su same po sebi prelijepe, ima skoro dvije tisuće skalina i uspona tako da je to atraktivno – rekao je Bošković.
Inače, na drugom mjestu u ženskoj konkurenciji bila je Dijana Urlić Obuljen s vremenom 14:28.70, a treća Mirna Marović koja je trasu istrčala za 15:44.69. U muškoj konkurenciji na drugom mjestu završio je Fabio Petrizzo s vremenom 11:42.47, dok je iza njega kroz cilj s vremenom 12:22.16 ušao Srđan Matijašević.
Osim utrke zidinama na Stradunu se održala i dječja utrka, a u sklopu dvodnevne sportske manifestacije ”Du-motion”, u nedjelju su na rasporedu utrke ”5k-utrka građana”, kao i glavni događaj Dubrovači polumaraton, napomenuo je Bošković
– Imamo prijavljenih 650 natjecatelja natjecatelja iz 37 zemalja, a na startu ih očekujemo oko 500-tinjak. To je osjetno više nego prošle godine. Imamo rast od preko 50 posto- rekao je Bošković te dodao kako je najveći porast zabilježen na utrci građana.
-Utrka na pet kilometara prošle godine je imala 45 trkača, ove godine se prijavilo 750 ljudi većinom iz Dubrovnika. Na strartu očekujemo također oko 500-tinjak trkača- rekao je Bošković.
Inače, sav prihod od utrke građana namijenjen je za potrebe liječenja mlade Dubrovkinje Karle Sentić koja se bori protiv raka.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist