Županija

FOTOGALERIJA Milijunta putnica stigla u Zračnu luku Dubrovnik čak deset dana ranije nego prošle godine

FOTOGALERIJA Milijunta putnica stigla u Zračnu luku Dubrovnik čak deset dana ranije nego prošle godine

Milijunta putnica Zračne luke Dubrovnik, Heather Noelle Rhine stigla je u četvrtak ujutro na letu Turkish Airlinesa iz Istanbula, deset dana ranije nego rekordne 2015. godine.

Direktor Zračne luke Dubrovnik rekao je ovom prilikom da je ovako rani dolazak milijunte putnice opkazatelj uspješnosti sezone.
– Milijunta putnica stigla je deset dana ranije nego rekordne 2015. godine. To je najbolji pokazatelj uspješnosti ovogodišnje sezone kad na današnji dan imamo preko 130 tisuća putnika više nego lanjske godine – rekao je Tolić te se zahvalio svim zaposlenicima Zračne luke u trenutcima kad ona proživljava najzahtjevniju sezonu.
Ustvrdio je i kako mu je drago što milijunta putnica dolazi s leta Turkish Airlinesa koji za Dubrovnik leti od ove sezone, a leti cijelu godinu.
Odgovarajući na novinarsko pitanje, Tolić je odgovorio kako će Zračna luka Dubrovnik ovim tempom godinu završiti s više od 1.8 milijuna putnika.
– Popunjenost zrakoplova je jako dobra, očekujemo više od 1.8 milijuna putnika, a to će biti najuspješnija sezona do sada – rekao je Tolić.
Milijunta putnica Heather Noelle Rhine istaknula je kako je državljanka SAD-a koja živi u Koreji, te kako se dugo veselila posjeti Dubrovniku.
– U posljednjih mjesec dana u Dubrovniku su bili i moji prijatelji iz Norveške, Koreje i Amerike. Ganuta sam, a ovo je najbolji doček koji sam ikad imala. Posjetit ću povijesnu jezgru Dubrovnika, ali ću otići i do Crne Gore jer je ovo super destinacija za jednodnevne izlete, a potom ću poći na turu otocima i posjetiti lokacije na kojima se snimala serija ‘Igre prijestolja’ –  rekla je Rhine te dodala kako je Hrvatska 57. zemlja koju je posjetila.
Inače, u Zračnoj luci Dubrovnik u 2015. godini zabilježeno je 1.67 milijuna putnika.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist