DuList IN

FOTOGALERIJA Loše vrijeme, ali dobra festa! Dan od kamenica u Malom Stonu

FOTOGALERIJA Loše vrijeme, ali dobra festa! Dan od kamenica u Malom Stonu

Iako je u svijetu popularniji dan sv. Patrika, danas je u Malom Stonu proslavljen sv. Josip – Dan očeva, ali i ‘start’ za sezonu uživanja u afrodizijaku kamenici, u ovom kraju cijenjenoj i nadaleko slavnoj morskoj deliciji.

Tako su se danas, unatoč nevremenu, u Malom Stonu ‘nanizali’ automobili, a gostiju je bilo – odsvukud. Impresionirani strani posjetitelji, domaći ljudi iz svih dijelova Hrvatske, naša čeljad, pa čak i vesele gospođe iz Mostara koje su nam zapjevale – sve je to danas bilo jedno veliko, veselo društvo koje je uživalo u najpopularnijem morskom plodu našeg kraja.

Najukusnija na svijetu je kamenica iz Malostonskog zaljeva, a mi smo se prisjetili i kako kamenice servirati… Gastro stručnjaci spominju da ih je najbolje služiti svježe otvorene i začinjene limunovim sokom. Freške kamenice otvorimo i složimo na veliki pjat oko njih složimo limun koji smo izrezali u četiri dijela. Može se na pjat staviti kockice leda. Uz njih se obavezno jede skuri kruh. Kamenice se najbolje čuvaju tako da ih stavimo u veliku teću ali ispod njih krpu koju smo dobro smočili i na vrh teće stavimo istu takvu krpu. Tako kamenice mogu stati do sutra dan ali obavezno u hladu. Doduše, ove danas nisu dugo stale… Jer su jako brzo ‘planule’!

Foto MNJ

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist