Sport

FOTOGALERIJA Jugaši svladali Barcelonetu i osigurali Final Six!

FOTOGALERIJA Jugaši svladali Barcelonetu i osigurali Final Six!

Jug CO osigurao je mjesto na završnici Lige prvaka Final Six u Budimpešti!

Uspjelo je to momčadi Vjekoslava Kobešćaka nakon pobjede nad Barcelonetom s 11:10 (2:0, 4:3, 2:4, 3:3) u 8. kolu skupine B LEN Lige prvaka u srijedu navečer u Gružu.

Obje momčadi u susret su ušle igrajući jaku obranu uz tvrd vaterpolo. Vrijedi istaknuti priliku Juga iz kontranapada ‘3 na 1’, kad je Fatović povukao, potom dodao Perroneu na drugoj stativi, koji je pak pogodio Lopez Pineda u glavu. Ipak, 48 sekundi prije kraja prve četvrtine Perrone topovskim udarcem dovodi Jug u vodstvo, a potom 5 sekundi prije kraja odlično dodaje na desno krilo, a Joković pogodio za 2:0 domaćih.

Početkom druge četvrtine Strahinja Rašović s lijevog krila pogađa za 2:1, a u idućem napadu Garcia na dodavanje Perronea sjajno sprema loptu iza Lopez Pineda. Na 4:1 podigao je Perrone iz odbijanca nakon što je španjolski vratar obranio šut Fatoviću. Drugi svoj pogodak zabio je Strahinja Rašović s igračem više te smanjio na 4:2, a nakon kontranapada Viktora Rašovića Minguell je smanjio na 4:3. Jug uspjeva opet pobjeći na +2 golom Vrlića s dva metra na dodavanje Garcie, a potom je Garcia na dodavanje Perronea ‘obrisao paučinu’ s lijevog gornjeg kuta vrata Barcelonete za 6:3.

U trećoj četvrtini serija gostiju. Strahinja Rašović trećim pogotkom smanjuje na 6:4, Tahull s dva metra pogađa za 6:5, a Munarriz potom najprije poravnava na 6:6 te prvi put dovodi svoju momčad u vodstvo 7:6. Seriju prekida Marković, iskoristivši igrača više za 7:7, a potom je Vrlić pogodio za 8:7 nakon sjajnog ‘krivog oka’ Perronea.

Jug bolje ulazi u posljednju četvrtinu pogotkom Markovića, njegovim drugim na utakmici, za 9:7 prvaka Europe. S druge strane Munarriz zabija za 9:8, a Viktor Rašović poravnava na 9:9. Onda se opet ukazao sjajni Garcia, koji pogađa preko dvostrukog bloka za novo vodstvo Juga 10:9. Minutu i pol prije kraja gosti imaju igrača više, ali im je Bijač osujetio planove. S druge strane ukazao se Fatović te pogodio iz kontranapada za 11:9. Birakis potom sudi igrača više Španjolcima, a Kobešćak dobiva crveni karton. Munarriz koristi igrača više za 11:10, a na semaforu je ostalo 35 sekundi.

Jugaši su se potom raširili po bazenu, Španjolci su krenuli riskirati plivanjem u napad, ali je Joković krenuo prema golu Lopez Pineda te pronašao Vrlića, koji je fauliran za peterac. Međutim, Perrone odustaje od peterca, a Lopez Pinedo potapa vrata za crveni karton i novi peterac,a Perrone opet radi isto. Jugaši su tako na vrlo čudan način dočekali istek vremena. Veliko slavlje u Gružu!

Kod Juga Garcia je zabio 3 pogotka, Perrone, Vrlić i Marković po 2, a Fatović i Joković po 1. Odličan je bio i Jugov vratar Bijač, koji je zaustavio niz mrtvih šansi Barcelonete. Kod gostiju Munarriz je bio prvo ime s 4 gola, Strahinja Rašović je zabio 3, a po 1 Minguell, Tahull te Viktor Rašović.

Što se tiče Lige prvaka, nakon osvajanja ovih ključnih bodova protiv španjolskog prvaka Jugaši mogu s mirom putovati na gostovanja kod PRO Recca i ZF Egera u 9. (5. travnja) i 10. kolu (26. travnja).

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist