DuList IN

FOTOGALERIJA Jedinstven doživljaj Mimika orkestra

FOTOGALERIJA Jedinstven doživljaj Mimika orkestra

Ljubitelji alternativne i kvalitetne glazbe kroz idućih nekoliko dana doći će na svoje.

Naime, u Dubrovniku za nekoliko dana nastupa Band On, a večeras je u kinu Slavica zasvirao Mimika Orkestar.

Mimika je orkestar jazz, world & umjetničkog izričaja, međunarodne postave, predvođen vokalisticom Majom Rivić. U Londonu ga je 2010. godine osnovao skladatelj i multi-instrumentalist Mak Murtić te je od tad izrastao u jedan od najkreativnijih, trans-idiomatskih orkestara, koji slušatelje odvodi na pustolovno putovanje gdje se jazz susreće s drugim glazbenim žanrovima i umjetničkim formama. Dvadeseteročlani orkestar, koji se sastoji od vokala, limenih i drvenih puhača, ritam sekcije i live elektronike, pruža jedinstveni zvuk s utjecajima klasične, tradicijske, jazz i suvremene glazbe.

Mimika je nastupila na London Jazz Festivalu 2012./14./15., Love Supreme Jazz Festivalu 2014., Latitude Festivalu 2014., Olympic Festivalu 2012.; renomiranim Londonskim klubovima kao što su The Vortex Jazz Club, RichMix, The Forge, Union Chapel, Courtyard Theatre te je gostovala na radijskim postajama kao što su BBC i Jazz FM.
Orkestar se nalazi pred izdavanjem novog albuma pod nazivom Divinities of the Earth and the Waters / Božanstva Vode i Zemlje.

Kako je to večeras izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist