DuList IN

FOTOGALERIJA Filmom o 90 godina Gimnazije počeo ovogodišnji DUff!

FOTOGALERIJA Filmom o 90 godina Gimnazije počeo ovogodišnji DUff!

Vrijedni gimnazijalci ovog utorka dubrovačkoj javnosti predstavili su u Dvorani Visia svoj sjajni uradak, dvadesetominutni dokumentarac o devedeset godina dubrovačke Gimnazije na Pločama.

Film, koji je zapravo lijepi uvod u ovogodišnji Dubrovački filmski festival – DUff 2017., nastao je povodom obilježavanja ove lijepe obljetnice, a u suradnji Gimnazije Dubrovnik i Udruge Luža i možemo ga nazvati filmskom vezrijom monografije koja stiže u studenom.

Udruga Luža je nastala iz svojevremenih filmskih radionica Gimnazije Dubrovnik tako da je ta suradnja škole i udruge prirodna i kontinuirana. Film je edukativan i nostalgičan, a dijelom i smiješan, što najbolje znaju oni koji su ga večeras pogledali. Bila je ovo prava prilika za sve bivše ali i sadašnje učenike i profesore Gimnazije Dubrovnik kao i sve građane Dubrovnika kojima je Gimnazija Dubrovnik u srcu da uživaju u premijeri, skromnom domjenku i bogatim uspomenama…

Vrijedi dodati i to kako je srijeda, 18. listopada, rezervirana za igrani film ‘Novela od Stranca’ u produkciji Doma Marina Držića.

‘Novela od Stranca’ autorice profesorice Lucijane Pendo i vrijednih gimnazijalaca kratki je igrani film prema motivima velikog djela našeg Dum Marina, s ‘twistom’ prema svijetu blockbustera, Hollywooda, Game of Thronesa i Star Warsa… Kratko djelo u čijoj ćete svakoj minuti apsolutno uživati – od 20 sati u Kinu Visia.

A kako je bilo večeras – pogledajte u galeriji DUffa!

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist