Grad

FOTOGALERIJA Evo kako je izgledala pokazna vježba u OŠ Montovjerna!

FOTOGALERIJA Evo kako je izgledala pokazna vježba u OŠ Montovjerna!

Vježba evakuacije i spašavanja učenika u OŠ Lapad – Područnoj školi Montovjerna održala se ovaj ponedjeljak s početkom u 10 sati.

Tema pokazne vježbe bila je evakuacija i spašavanje učenika i djelatnika iz zgrade škole u slučaju požara s ciljem provjere Plana evakuacije škole, te provjere spremnosti, organiziranosti i osposobljenosti operativnih snaga zaštite i spašavanja na području Grada Dubrovnika, a sve odvijalo u realnom vremenu.

Scenarij vježbe započeo je zaprimanjem telefonske dojave o prijetnji i mogućoj eksploziji bombe u prostorijama Područne škole Montovjerna. U drugom dijelu aktivnosti obavlja se demonstracija opreme i sredstava svih sudionika koje su se koristile u vježbi.

Uz organizatora, Stožer zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika i Osnovnu školu Lapad – Područna škola Montovjerna, u vježbi su sudjelovali DUZS PU Dubrovnik, Županijski Centar 112 Dubrovnik, PU Dubrovačko neretvanska – PP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS Stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ- HMP Dubrovnik, Gradsko društvo crvenog križa Dubrovnik, te komunalno i prometno redarstvo Grada Dubrovnika.

Inicijalni sastanak u prostorijama PŠ Montovjerna održan je početkom veljače, dok su u srijedu na istom mjestu dogovoreni i posljednji detalji za uspješno provođenje vježbe.

A kako je sve proteklo i što su sve školarci naučili, pogledajte u fotogaleriji našeg Zvonimira!

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist