Grad

FOTOGALERIJA Dubrovniku i Igrama dodijeljen turistički Oscar

FOTOGALERIJA Dubrovniku i Igrama dodijeljen turistički Oscar

Svjetska udruga turističkih novinara i pisaca o turizmu, F.I.J.E.T. dodijelila je u četvrtak u Dubrovniku predstavnicima grada Dubrovnika i kulturnog festivala Dubrovačke ljetne igre nagrade ”Zlatna jabuka”, medijske turističke Oscare, za sveukupnu povijesnu baštinu i kulturu visokih svjetskih standarda, odnosno za glavni i najprestižniji kulturni događaj duge tradicije.

Predsjednik F.I.J.E.T.-a Tijani Haddad na svečanosti je istaknuo kako Dubrovnik i F.I.J.E.T. imaju ”dugu ljubavnu priču s obzirom da je Dubrovniku ”Zlatna jabuka” dodijeljena prvi put 1996. godine”.
”Upoznavanje je počelo još 1996. godine, ali tada su okolnosti bile bitno drugačije. Tada je bio kraj agresije, napose prema kulturi i baštini. Tada smo došli prenijeti jednu poruku, a danas je atmosfera bitno drugačija. Dubrovnik je danas na putu uspjeha i jedna od najposjećenijih destinacija na Mediteranu, kao i jedna od najvažnijih turističkih destinacija uopće”, rekao je Haddad.
Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić zahvalio se u ime svih dobitnika nagrade, te istaknuo kako je ona rezultat dugogodišnjih napora.
”Ova nagrada je čast za Dubrovnik, Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i Hrvatsku. Naš uspjeh i ova nagrada rezultat je napora da očuvamo kako naš grad i baštinu, tako i naš način života”, rekao je Vlahušić.
Nagradu su u ime grada Dubrovnika primili gradonačelnik Andro Vlahušić i direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić, a u ime Dubrovačkih ljetnih igara intendant Mladen Tarbuk.
Inače, ”Zlatna jabuka” utemeljena je 1970. godine kao ekvivalent medijskog turističkog Oscara za očuvanje i unaprjeđenje povijesno kulturne i prirodne baštine te tradicije u funkciji razvoja turizma, a ovo je prvi put da se nagrada nekome dodijeljuje po drugi put kao što je slučaj s Gradom Dubrovnikom.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist