DuList IN

FOTOGALERIJA Cijela Slavica pjevala s Baretom i Majkama na rođendanskom koncertu!

FOTOGALERIJA Cijela Slavica pjevala s Baretom i Majkama na rođendanskom koncertu!

Večeras su u Kinu Slavica Goran Bare i Majke imali pravi rođendanski koncert – i bilo je odlično!  

Ljubitelji dobrog starog rocka okupili su se kako bi uživali u najvećim hitovima, poput ‘Budi ponosan’, ‘Put ka sreći’, ali i onim starijima, s prvih albuma legendarnih Majki i njihovog osebujnog frontmena Bareta, koji je prve bendove imao već s 12 godina.

Majke su ‘došle na red’ 1984. godine. Uslijedila su prva studijska snimanja, nastupi, recenzije i radijska emitiranja njihove glazbe. 1986. godine u zagrebačkom Lapidariju i beogradskoj Akademiji održavaju prve važnije svirke gdje ih uočava zagrebački nezavisni izdavač Zdenko Franjić. Nudi im suradnju, pa 1987. Majke snimaju prvi promo materijal sa 14 pjesama nazvan ‘Majke zauvijek’ za Franjićevu nezavisnu etiketu ‘Slušaj najglasnije’.

Godine 1990. snimaju svoj prvi pravi album Razum i bezumlje, a rat prekida karijeru orginalnog sastava. 1994. snimaju svoj treći album Milost, 1996. Vrijeme je da se krene, live album Život uživo 1997. i Put do srca sunca 1998. Nakon što se 1999. oslobodio ovisnosti, raspušta Majke te nastupa samostalno i s pratećom grupom Plaćenici.

Godine 2007., nakon osam godina stanke, zajedno s Kilmisterom, Zokijem, Krunom i Alenom Tibljašom Bare sprema veliki povratnički koncert Majki; 2008. objavljuju live album Unplugged te počinju ponovno svirati diljem Hrvatske. 2011. Majke izdaju album Teške boje, najbolji rock album u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina. 2012., Goran Bare i Majke, bili su nominirani za 11 Porina, a osvojili su šest nagrada.

 

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist