DuList IN

FOTOGALERIJA Čarobna vina Krešimira Ivančića predstavljena u Pucić Palaceu

FOTOGALERIJA Čarobna vina Krešimira Ivančića predstavljena u Pucić Palaceu

U prekrasnom ambijentu vinskog bara hotela Pucić Palace, a u organizaciji tvrtke JELA Plus d.o.o., u srijedu popodne svoja fantastična vina i pjenušce predstavio je priznati hrvatski vinar Krešimir Ivančić.

U biranom društvu, uz birane proizvode, bilo je ovo popodne prava prilika za doživjeti Plešivicu, pitoreskno mjesto kraj Jastrebarskog, gdje se u bocama čuva – čarolija. Čarolija koju je dugo njegovao, čuvao i do zadnje kapi isprofilirao Ivančić, stvarajući brand Griffin, sinonim za definitivni vrh vinarstva u Hrvatskoj.

– Naša vina su dosta drugačija, volim reći – vina sa karakterom. Manja smo vinarija, boutique, s naglaskom na osobnijem pristupu prema tržištu. Vina su drukčija i po načinu proizvodnje, po cijelom tretmanu kojim se odnosimo prema vinima – kazao nam je Krešimir pred prezentaciju, dodavši i ovo: ‘Supruga, mati, ja i otac pokušavamo raditi vina sa karakterom, vina koja su drugačija od drugih vina’, kao i to kako sve ide kroz ljubav i strast.

I dok nam je skromno priznao kako se u Dubrovnik, baš kao i njegova supruga, potpuno zaljubio dok su prije deset godina, na svom bračnom putovanju, prvi put zakoračili u njega, sada je vrijeme da se Dubrovnik zaljubi i njegov plešivički nektar. Zahvaljujući tvrtki JELA Plus d.o.o. koji su prepoznali vrijednost prezentacija ovog tipa u Dubrovniku, prilika je bila za isprobati ‘creme de la creme’, vino koje se obrađuje ručno – bez kompromisa, reći će Ivančić, uvijek pomno gledajući na svaki dragocjeni grozd, te pjenušac za kojeg možete samo kazati: ‘To je to!’.

– Na području Dubrovnika smo tražili ljude koji bi na taj isti način gledali na naš proizvod, odnosno bili produžena ruka te naše cijele zamisli. Ilija i Ljerka Primorac iz tvrtke JELA Plus d.o.o., te njihov način rada, vrlo je sličan našem – karakteran, osebujan i dosta prisan sa kupcima – dodao nam je Ivančić, a upravo u Pucić Palaceu pronašao taj ‘prisni pristup’.

– Zasigurno je drugačije nego da smo održali prezentaciju u nekoj ledenoj dvorani. Pucić Palace izabran je kako bismo se svi skupa mogli opustiti, kako bi se stvorila dvosmjerna komunikacija – zaključio je Ivančić, dok se Ilija Primorac kratko nadovezao:

– Uvijek nam je cilj pokazati ljudima nešto novo. To nam čini zadovoljstvo! Ne želimo nešto vrhunsko zadržati samo za sebe – želimo podijeliti i s drugim ljudima – kazao nam je pak Primorac.

S otprilike jednog hektara vinograda, stižu nam Chardonnay, Griffine i Rizvanac, Griffin Brut… A upravo Ivančićev Griffin prvi je plešivički pjenušac s oznakom vrhunskog vina! Stoga ne čudi dobar odaziv i veliko zanimanje ljubitelja vrhunskih vina…

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist