Aktualno

FOTO Žive jaslice uprizorene pred Katedralom

FOTO Žive jaslice uprizorene pred Katedralom

Pred Katedralom su u subotu poslijepodne uprizorene još jedne ‘Žive jaslice’, božićna priča o događajima vezanim uz rođenje Isusa Krista u Betlehemu, a svetu obitelj ove godine ‘igrala’ je obitelj Lujak.

U uprizorenju su nastupili pastiri, anđeli i pjevači, članovi KUD-a Osojnik zapjevali dubrovačku kolendu, a za glazbeni program bili su zaduženi Miho Bošković i Stijepo Gleđ Markos. Kao i dosad tako i ove godine u sklopu jaslica bile su i žive domaće životinje, ovce, krave i magarac, vlasnika Ilara Paskojevića.

-Osobito hvala maloj Ivi Lujak koja je ove godine naš Isus. Hvala njezinim roditeljima Krunu i Danijeli s ostalo troje djece. Njih dvoje su Isus i Marija, a tri djevojčice su pravi mali anđeli. Zanimljivo je da je, otkad sam tu već sedmu godinu, Isus uvijek djevojčica. Neka tako bude i ubuduće! – izjavio je tom prilikom dubrovački biskup Mate Uzinić.

-Sveta obitelj uzor je svim drugim obiteljima. Bog je izabrao svetu obitelj da bi se u njoj utjelovio, postao Bog s nama, čovjek. Tim je tu obitelj svima nama stavio za uzor, ali i učinio svaku obitelj svojim posebnim boravištem – istaknuo je Uzinić.

Događaj je održan u organizaciji Vijeća za život i obitelj Dubrovačke biskupije te Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist