Grad

FOTO Zbog radova na Pločama se vozi čak i zabranjenim smjerom!

FOTO Zbog radova na Pločama se vozi čak i zabranjenim smjerom!

Radovi na uređenju Puta Frana Supila započeli su u utorak, 6. veljače, no već prvog dana izazvali su negodovanje dijela stanovnika predjela Ploča, posebno Zlatnog potoka, koji zbog nove regulacije prometa za doći do bilo kojeg drugog dijela grada moraju voziti preko Dupca.

Pitaju se tako je li se moglo na neki drugi način organizirati radove i regulaciju prometa.

-Prvo ne radi se 24 sata. Znači u doba kad se ne radi promet bi se mogao odvijati. To znači da bi učenici, ljudi koji su zaposleni i koriste autobuse ujutro do radnog mjesta mogli normalno stići ustaljenom trasom. Znam da će nadležni imati sto razloga da se mora raditi ovako, sve zbog njihovog komoda, a za građane što ih briga. Maltretiraju se svi koji s Viktorije moraju putovati u Župu, da bi stigli u Gruž ili Lapad – istaknuo je jedan naš čitatelj.

I dok čekamo odgovore Grada Dubrovnika na pitanja naših čitatelja, odlučili smo prošetati preko Ploča i Zlatnog potoka kako bismo zabilježili novu regulaciju prometa. I šokirali se!

Naime, u nepunu minutu ulicom Petra Krešimira IV sreli smo dva vozača (nažalost samo jednog smo uspjeli fotografirati), koji, eto očito misle kako je ova ulica postala dvosmjerna! Tako su se, pretpostavljamo prema vatrogascima, zaputili zabranjenim smjerom, jer im se vjerojatno nije dalo prevaliti daleki put preko vidikovca i Dupca pa natrag u grad. A to što krše prometna pravila i ugrožavaju ostale sudionike u prometu, nikome ništa! Zbog ovakvih preporučujemo vam pojačani oprez na potezu od vatrogasaca do Turističke škole.

No, oprez će trebati i svima onima koji se ovih dana voze dijelom Puta Frana Supila koji je od jučer po odluci Grada Dubrovnika, postao dvosmjeran. Srećom, ne zbog nesavjesnih vozača, nego zbog nedovoljne širine kolnika na pojedinim mjestima na kojim se dva automobila jedva mimoilaze, a nemaju se gdje ni skloniti.

Zbog svih onih koji su možda krivo ‘uhvatili’ novu regulaciju prometa ili uopće s njom nisu upoznati ponavljamo obavijest Grada Dubrovnika:

Zbog izvođenja radova na uređenju – asfaltiranju Ulice Frana Supila u Dubrovniku ista će biti zatvorena za promet svih vozila, osim interventnih vozila i vozila stanara od utorka, 6. veljače sve do 28. veljače 2018. godine.

Radovi će se izvoditi u dvije faze. Prva faza obuhvaća dionicu od spoja s Ulicom Petra Krešimira IV pa do spoja s Ulicom Vlaha Bukovca, do se druga faza odnosi na dio od spoja s Ulicom Vlaha Bukovca do Gimnazije.

U vrijeme izvođenja prve faze radova (od spoja Ulice Frana Supila s Ulicom Petra Krešimira IV pa do spoja s Ulicom Vlaha Bukovca) promet dijelom obuhvata radova bit će potpuno zatvoren za promet svih vozila, osim interventnih dok će se na preostalom dijelu Ulice Frana Supila; od spoja s Ulicom Vlaha Bukovca pa do Vrata od Ploča, odnosno do izlaza s parkirališta ‘Tenis Tabor’ promet odvijati dvosmjerno uz zabranu prometovanja teretnim vozilima i autobusima.

U vrijeme izvođenja druge faze radova (spoj s Ulicom Vlaha Bukovca – Gimnazija) promet tim dijelom bit će potpuno zatvoren za promet svih vozila, osim interventnih dok će na preostalom dijelu ulice biti omogućeno dvosmjerno prometovanje.

Tijekom obje faze radova na dijelu ulice Petra Krešimira IV, od Turističko-ugostiteljske škole do okretišta Viktorija, bit će omogućeno dvosmjerno prometovanje uz uporabu semafora.

Također, čitavo vrijeme trajanja radova sva vozila koja prometuju iz naselja Zlatni potok preusmjeravat će se prema Ulici Petra Krešimira IV, nadalje na Ulicu II. Dalmatinske brigade pa prema državnoj cesti D8.

 

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist