DuList IN

FOTO / ZAVRŠEN ŠESTI DUff Evo gdje su sve otputovale nagrade za mlade filmaše!

FOTO / ZAVRŠEN ŠESTI DUff Evo gdje su sve otputovale nagrade za mlade filmaše!

Završio je ovogodišnji, šesti po redu DUff, festival filmskog stvaralaštva djece i mladih Mediterana.
Do iduće godine, organizatori – Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan čestitali su svim sudionicima, malima i malo većima, na nesebičnom trudu i radu u stvaranju sjajnih filmskih uradaka.

Od utorka do nedjelje djeca i mladi, ali i oni malo veći, mogli su uživati u premijernim naslovima, radionicama, sjajnom popratnom programu, izletu… Te je tako stigla i nedjelja, za dodjelu nagrada i oproštaj do sedmog DUffa.
U kategoriji Animirani film do 15 godina nagrada je pripala filmu ‘LE MUTANDE DI ORSO BIANCO (3’40”) u produkciji Associazione Avisco iz Italije.

U kategoriji od 16 do 20 godina, nagrada je otišla u ruke Svenu Balenu iz FKVK Zaprešić za uradak ‘Dr. Sveznalica’.

U kategoriji dokumentarnih filmova do 15 godina, nagradu je osvojio uradak ‘Nakon 15’ (9’10”) Ivone Jakovljev iz MG OŠ dr. Ivana Novaka iz Macinca, dok je u kategoriji do 20 godina nagradu dobio uradak ‘Spavači izgubljene svakodnevnice’ Larise Šmitran (ALU).

U kategoriji Igranog filma do 15 godina, nagradu je dobio dvadesetominutni ‘Otkačeni otok’, Ljetne škole filma šipan, a special mention ‘otputovao’ je ‘Šaptaču (11’13”) JU Prva osnovna škola Srebrenik iz BIH.

Igrani film ‘Bele kopalke (14’47”) Lane Bregar iz Slovenije najbolji je film u ovoj kategoriji u rasponu od 16 do 20 godina, dok je u kategoriji OPEN najbolji ‘Orao i lisica (14’16”) Viktora Mršića iz ‘Recycle Bin Muviez’. U kategoriji OPEN special mention dobio je uradak ‘INTANGIBLE’ (2’41”) Hrvoja Bazine iz Pecara filma, BIH.

Jedna od najljepših nagrada, ‘Djeca biraju’ otišla je u ruke OŠ Antun Nemčić Gostovinski za film ‘Proxima B (3’45”).
Nagrada publike otputovala je u Italiju, u Scuola Secondaria 1 grado Dante Alighieri iz Barija, za film ‘Cambia Menti’ (10’00”) dok je Grand Prix otputovao pak u Portugal – za animirani ‘PELAS RUAS DO BARREDO (10’46”)’ grupe ANILUPA /EB Alegria School.

Čestitamo svim sudionicima, a u fotogaleriji pogledajte kako je protekao posljednji dan DUffa!

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist