Natrag
21.9.2017 07:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO / ZAPJEVALI I MAESTRALI Vesela družina Grada uz menestru u Orhana

26.1.2016 @ 18:34 Dulist dulist IN
26;26

Podijelite:

Veselo je bilo ovaj utorak popodne u prostorijama ARŠD „Orhan“, punim imenom „amatersko ribolovno športsko društvo“, skrivenim od „svjetala pozornice i javnosti“ dolje u Pilama, rekli bi stari, s pogledom na crkvu Sv. Đurđa i na Bokar i Zidine, gdje je nekad bila znana Tabakerija.

Skupila je ekipa, vesela družina na poziv „meštra od malvasije“ Iva Oreškovića, koji je spravio sjajnu zelenu menestru, uz svoje vino i kobasice. Tom prigodom dugogodišnji predsjednik ARŠD „Orhan“ znani nam gospar Ivo Marčinko uručio je Ivu posebnu medalju ovog vrijednog društva, a tko je sve bio, najbolje pregledati foto galeriju, uz malu napomenu kako se zaista okupila družina znanih likova naše Grada.

Nekako u isto vrijeme kad je krenula pjesma u „Orhana“ na mulu pored Penatura okupili su se maturanti Ekononske škole za zajedničku fotografiju za sva vremena koju im je učinio Storm Chaser Boris Bašić, nekako kao spoj mlade i ove starije generacije naših sugrađana.

A u „Orhana“ je bilo veselo na svaki način. Uz pojašnjenje, jedina dama bila je naša Pere Dragojević, znana ribarica, a ugođaj su uveličali svojom pjesmom članovi prve postave legendarnih „Maestrala“ Darko Pešica i Joško Didović, uz pratnju svoga „mlađeg“ člana Miha Bulića. Posebno dojmljivo bilo je nakon dugo godina čuti pjesmu „Domovino mila“ koju su „Maestrali“ otpjevali 1972. na obilježavanju tisuću godina Feste našeg Parca.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana