Grad

FOTO Vozili su pijani! Evo kako to izgleda…

FOTO Vozili su pijani! Evo kako to izgleda...

Učenici trećih i četvrtih razreda dubrovačkih srednjih škola imali su danas priliku iskusiti ‘vožnju u pijanom stanju’ na bickli. Naime, na Pilama je u organizaciji Postaje prometne policije Dubrovnik, održana promidžbeno-preventivna akcija s ciljem upoznavanja građana s posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola.

Kroz zabavnu igru edukativnog karaktera učenici su detaljno upoznati s posljedicama vožnje u pijanom stanju. Na korištenje su dobili ‘pijane naočale’, s kojima su pokušavali otključati vrata automobila te voziti bicikl. Postoje četiri tipa naočala koje prikazuju stanje pod određenim stupnjevima alkoholiziranosti.

Većina budućih mladih vozača nakon isprobavanja ovih naočala, vrludanja do automobila i nepogađanja brave, složila se da vrijedi ona stara ‘AKO PIJEŠ, NE VOZI!’

Akciju je predvodio Denis Pavela, voditelj Udruge za sigurnost u prometu Dubrovačko-neretvanske županije, a koji je bio njezin cilj rekao nam je načelnik Postaje prometne policije Dubrovnik Ante Vuletić.

-Cilj i svrha ove akcije je savjesno upravljanje u prometu i striktno pridžavanje prometnih propisa koje se posebice odnosi na mlade vozače – izjavio je Vuletić.

Tom prigodom učenicima su podjeljeni promotivni materijali te im je pruženo više informacija o problematici vožnje u prometu.

Naš Pozitivac godine Denis Pavela iskoristio je priliku i pripadnicama ljepšeg spola darovao ruže za današnji Dan žena.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist