DuList INSport

FOTO Vodeni junaci proslavili pobjedu nad Francuzima druženjem s mališanima

FOTO Vodeni junaci proslavili pobjedu nad Francuzima druženjem s mališanima

Atraktivni hrvatski vaterpolisti ponovno su u akciji.

Pobjedivši Francusku u Varaždinu rezultatom 15:9 i dalje su neporaženi ove sezone. Pobjedu su proslavili u društvu mališana iz varaždinskog centra «Tomislav Špoljar». Prepoznatljive vaterpolo kapice koje su dobili na poklon, mališani su odmah natakli na glavice i spremno pozirali s Barakudama.

«Ovi mali junaci velika su nam podrška. Kad god gostujemo u nekom od hrvatskih gradova i kad god imamo priliku, s radošću pronađemo vremena za druženje s najmlađima. Njihova energija i poneki savjet za igru uvijek dobro dođe. Mnogi od njih bili su i na tribini i vodili nas novoj pobjedi u Svjetskoj ligi!» – izjavio je Luka Bukić.

Hrvatski su reprezentativci u baroknom gradu boravili nekoliko dana. Uz utakmicu u kojoj su nadigrali Francuze, napravili su i sparing s isto tako atraktivnim brazilskim reprezentativcima. Ususret utakmici, reprezentaciju je primio i dogradonačelnik Varaždina Vjeran Radelić, koji je s izbornikom Ivicom Tuckom razmijenio prigodne poklone, a s igračima vaterpolska iskustva, obzirom da se i sam rekreativno bavi vaterpolom.

«Druženje s navijačima jedno je od naljepših trenutaka bavljenja sportom. Na kraju dana mi smo tu za njih i zahvalni smo im za podršku tijekom sezone. Ove će nam godine ona posebno biti potrebna, jer su pred nama velika iskušenja poput Finalnog turnira Svjetske lige te Svjetsko prvenstvo koje u srpnju igramo u ruskom Kazanu!» – izjavio je vaterpolist Marko Macan.

Za Hrvatsku su protiv Francuske igrali: Marko Bijač, Josip Pavić, Nikša Dobud, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Damir Burić, Maro Joković, Marko Macan, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Ante Vukičević, Antonio Petković i Luka Bukić.

Vodene apolone Hrvatska će imati priliku na domaćem terenu ponovno gledati već 14. travnja, kada u Splitu dočekuju reprezentaciju Italije.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist