Natrag
24.2.2018 20:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO / VIDEO Prvih četrdeset ljeta klape Ragusa

7.7.2017 @ 22:38 Dulist dulist IN / Kultura
21;21

Podijelite:

Klapa Ragusa ove godine obilježava 40 godina uspješnog rada, a veliku su obljetnicu proslavili koncertom ispred crkve sv. Vlaha ovog petka…

– Bilo je to davne 1977., 7. srpnja i taj smo datum uzeli za tradicionalno obilježavanje. Ozbiljniji rad klape Ragusa nastaje tijekom Domovinskog rata kada počinje snimanje autorskih pjesama. Tada su nastale pjesme kao što je ‘Kad zazvone dubrovačka zvona’… Koje su proslavile našu klapu – rekao je pred koncert umjetnički voditelj klape Đuro Bratičević i dodao kako je njihov diskografski rad na visokoj razini jer su sva izdanja doživjela srebrne ili tiraže.
Ragusa je obišla gotovo cijeli svijet, a kruna njihovog rada osvajanje je dva Porina prošle godine jedan za album godine ‘Na Stradunu – Antologija’, a drugi je Bratičevićeva glazbena produkcija.

Klapa Ragusa osnovana je u srpnju 1977. godine. Tijekom četrdeset godina svog uspješnog rada klapa djeluje kao osebujan ansambl klapskog pjevanja. Gradeći svoj stil na sintezi dubrovačko – dalmatinske tradicije i unošenjem elemenata moderne interpretacije, postala je prepoznatljiva i izvan svog grada.

Gosti na koncertu bili su jedan od najdugovječnijih pjevača u Dubrovniku – Ljubomir Pende Buco i ženska klapa Amfora. Koncert se održavao pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana