DuList IN

FOTO / VIDEO / POGLEDAJTE ‘MAXIMUS’! Strastveni glazbeni duet Ane Rucner i Olivera Poola

FOTO / VIDEO / POGLEDAJTE 'MAXIMUS'! Strastveni glazbeni duet Ane Rucner i Olivera Poola

Nakon zagonetnog “posta” na Facebooku i Instagramu u kojem Ana Rucner spominje pauzu, ne govoreći o kakvoj je pauzi riječ, Ana je najavila dar svim ljubiteljima kvalitetne glazbe 16. kolovoza!

Radi se o novom video spotu pod nazivom ‘MAXIMUS’, koji je režirala sama Ana Rucner u suradnji s Markom Zeljkovićem iz tvrtke Six Nine studio. Pjesma je nastala kao duet s mladim britanskim pijanistom, Oliverom Pooleom, a snimala se u splitskom ‘škveru’, na najvećoj, 60-metarskoj hrvatskoj jahti Katina, koju je za potrebe snimanja ustupio Brodosplit. Odabrala je glazbu koja je spoj dviju skladbi, najvećeg koncerta za violončelo u h-molu, slavnog kompozitora Antonina Dvořáka te ju dodatno ‘začinila’ elementom poznate pjesme AC/DC. Aranžman su napravili Ana Rucner i Oliver Poole, a produkciju potpisuje Duško Mandić. Za make-up se pobrinuo Sanjin Egon (vizažist BIH tima na ovogodišnjem Eurosongu), a cijelo snimanje je pratio i Deban Aderemi, poznati britanski glazbeni bloger s Wiwibloggsa.

Violončelistica je spojila najveći koncert za violončelo u h molu, Antonina Dvořáka, izvodi ga s najboljim mladim britanskim pijanistom nove generacije, Oliverom Poole-om i snimili su kadar iz, po Aninom mišljenju, jednog od najvećih filmova: „Vještice iz Eastwicka“, i upravo iz tog razloga je pjesma dobila naziv Maximus. Ovaj legendarni film Ana je gledala nebrojeno puta i uvijek bi ju ponovno oduševila scena Jacka Nickolsona i Susan Sarandon koja baš na violončelu svira Dvořáka, a Jack ju bodri sličnim riječima koje se provlače i u ovom spotu. Velika joj je želja bila snimiti baš tu scenu i s velikom strašću je dočarala svoju ljubav prema čelu, klasici i novim izazovima.

Ana je inspiraciju za ovaj projekt pronašla u spomenutom koncertu s kojim je i diplomirala 2005. godine na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. U žiriju je sjedio Tonko Ninić, naš ugledni glazbenik i zauvijek je zapamtila zasluženu peticu i njegove riječi: ‘Bravo Ana, sjajna si, ostani u klasici’. Oliver Poole obratio se Ani početkom ove godine pred punom dvoranom u Gruziji da odsviraju Thunderstruck i tako je nastala ova zanimljiva kombinacija i odlična pjesma.

Spot je istovremeno romantičan i nježan, no i strastven i vrlo ekspresivan, zahvaljujući savršenom stapanju zvukova dva vrlo snažna instrumenta – klavira i violončela koji kroz glazbenu igru sjajno prate svaki od kadrova ovog atraktivnog spota.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist