Aktualno

FOTO / VIDEO Lav, svjetla i Frapa: Putujući cirkus Franja Pašalića

FOTO / VIDEO Lav, svjetla i Frapa: Putujući cirkus Franja Pašalića

Nakon visokih zidova, plastičnih krovova, vitičastih ograda i kamenog ponositog lava – stigla su i šarena svjetla koja su dodatno uresila Marinu Frapa i učinili ju definitivno najupečatljivijim dijelom Dubrovnika. 

Ovo velebno zdanje, koje je podijelilo Dubrovčane (nekima se sviđa, neki se gnušaju) sada je dobilo novi ‘touch‘, nalik na svjetla cirkuske arene, a da stvar bude baš sasvim sjajna – svjetla čak i mijenjaju boje, što po noći ostavlja poseban dojam kada s mora ulazite u glavnu luku najljepšeg grada na svijetu.

Svjetla kao takva samo su dodatni podražaj za oči građana nakon kamenog lava koji je dobrodošlica nautičarima u marinu. Za razliku od teško objašnjive ideje ograde, lav zapravo ima objašnjenje: naime, ova životinja za sidrom predstavlja žig i zaštitni znak rogozničkog kralja marina Franje Pašalića, koji je uputio poruku svim našim sugrađanima, bez obzira podržavali ga ili ne, u telefonskom razgovoru za DuList biranim riječima: ‘Je*e se meni što misle Dubrovčani!’ O ukusima se ne raspravlja, ali jedno je sigurno – je*e mu se i za onu nadaleko poznatu dubrovačku mjeru.

Novo osvjetljenje Pašalićeve marine pogledajte na videu i na našoj web kameri.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist